Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 травня 2019, 12:26

Америка скасувала мита на алюміній і сталь з Канади. Кому це вигідно?

Американським компаніям, які у виробництві використовують алюміній і сталь, скасування мит піде на користь. На думку lblv.ru, виграють також від цього металурги і виробники консервів.

Так, глава США повідомив, що з 1 червня будуть ліквідовані мита на метали з Мексики і Канади. У свою чергу, ці країни також скасували податки, запроваджені в минулому році на американський імпорт обсягом 15 мільярдів доларів. Фахівці радять використати шанс і вигідно купити акції виробника алюмінію Alcoa.

Кому мита зашкодили?

Підприємства, що займаються торгівлею в Північній Америці, позитивно сприйняли рішення американського президента. Введені в минулому році мита негативно вплинули на діяльність металургійних компаній, фермерів і виробників молочних товарів з Північної Америки. У більшості підприємств збільшилися витрати, у деяких навіть були зафіксовані збитки і скорочення експорту.

Металургійне підприємство Alcoa з Америки, якому також належать кілька заводів в Канаді, щомісяця через мита втрачало 12 мільйонів доларів.

Підвищення витрат металургійні компанії переклали на покупців. Клієнти підприємств скаржилися на зростання цін, в які була включена вартість доставки замовнику. Аналітики очікують, що скасування мит знизить ціни на доставку продукції.

Незважаючи на мита, в минулому році Канада імпортувала в США 2,4 млн тон алюмінію, оскільки більш низькі витрати на електроенергію роблять виробництво металів у Канаді набагато дешевшим.

Чи є сенс купувати акції Alcoa?

Після п'ятнадцятивідсоткового зростання продажів у минулому році, в 2019-му очікується зниження виручки на 14%. Аналітики вважають, що у цьому році вартість алюмінію істотно не підвищуватиметься.

Експерти прогнозують компанії Alcoa органічне зростання і покращення балансу. Також очікується виплата дивідендів акціонерам, що підвищить інтерес інвесторів до підприємства і підніме вартість акцій. Аналітики lblv.ru очікують, що в цьому році цінні папери компанії подорожчають на 46% − до 35 доларів за акцію.

Катерина Матвєєва, фінансовий аналітик LBLV.com

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися