Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 травня 2019, 18:17

В ЄС назвали умову для додаткової фіндопомоги Україні

Європейський Союз готовий надати Україні додаткову макрофінансову допомогу в разі успішного продовження співпраці країни з Міжнародним валютним фондом. Про це заявив віце-президент Європейської комісії Марош Шефчович, передає «Уніан».

Європейський Союз готовий надати Україні додаткову макрофінансову допомогу в разі успішного продовження співпраці країни з Міжнародним валютним фондом.
Фото: svk360.com

Що це означає

«У нового президента дуже швидкий старт — вже цього тижня до Києва прибуває місія МВФ і ЄС. Ми віримо, що ці переговори будуть успішними, буде програма МВФ і, відповідно, Євросоюз зможе надати Україні допомогу в рамках макрофінансової підтримки, яка є дуже важливою для фінансової стабільності України », — сказав Марош Шефчович.

Також він зазначив, що планує сьогодні обговорити з президентом Володимиром Зеленським зобов'язання України перед міжнародними партнерами щодо реалізації реформ.

Раніше радник президента Зеленського з макроекономічної політики Олег Устенко заявив, що Україна в короткостроковій перспективі зможе утримати макрофінансову стабільність без чергового траншу МВФ, проте в довгостроковій перспективі співпраця з МВФ необхідна.

Нагадаємо, рада директорів МВФ в грудні 2018 року затвердила нову 14-місячну програму stand-by для України обсягом 3,9 мільярда доларів, в межах якої наша країна отримала 1,4 мільярда доларів.

Отримання ще двох траншів по 1,3 мільярда доларів очікується за підсумками перегляду виконання умов програми в травні і в листопаді. Термін програми завершується в лютому 2020 року.

Місія МВФ 21 травня прибуде в Україну на два тижні для оцінки виконання поточної програми співпраці з фондом stand-by.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися