Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 травня 2019, 14:03

Фондовий ринок США зміцнився, незважаючи на конфлікт з КНР

Вже другий день на американських біржах спостерігається зростання котирувань. Позитивно на ситуацію вплинула позиція Сполучених Штатів щодо ЄС, Канади та Мексики, зазначає LBLV.ru.

США готові піти на поступки?

Протягом двох днів фондові ринки США показують зростання після падіння на фоні виходу новин про ескалацію торгового конфлікту між Штатами і КНР. Позитивним фактором для підвищення котирувань стала відстрочка на півроку введення мит з боку США на машини та запчастини європейських виробників. Також Стівен Мнучін повідомив, що Штати готові переглянути мита на алюміній і сталь для Канади і Мексики.

Такі новини зразу ж відбилися на котируваннях найбільших індексів. Dow Jones подорожчав на 0,5%, Nasdaq Composite піднявся на 1,1%, S&P 500 − на 0,6%.

Учасники ринку сприйняли це як знак пом'якшення позиції США щодо інших держав, що відбилося на котируваннях світових фондових майданчиків.

Чи варто очікувати завершення торгової війни між США і КНР?

Сьогодні зранку азійські ринки показують різноспрямовану динаміку. Інвестори не знають, як реагувати на заяви президента США. Трамп повідомив, що готовий до продовження переговорів з Китаєм, але при цьому він не перестає вживати заходів, що погіршує ситуацію між двома країнами.

Вчора Трамп підписав указ, яким мінторгівлі США може заборонити використання телекомунікаційного обладнання, якщо воно буде нести загрозу нацбезпеці. Вже з'явилась інформація про те, що компанія Huawei Technologies буде внесена в чорний список через звинувачення в шпигунстві.

Аналітики LBLV.ru також відзначають, що занепокоєння ринків пов'язане з низькими показниками макростатистики Китаю і США. Швидше за все, це вплине на зниження росту світової економіки. Показник роздрібних продаж у Штатах у минулому місяці знизився на 0,2%. У Китаї промислове виробництво зросло на 5,4%, а роздрібні продажі піднялися на 7,2% (аналітики очікували показники на рівні 6,5% і 8,6% відповідно).

Дмитро Єрмаков, фінансовий аналітик LBLV.com

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися