Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 травня 2019, 8:26

Мінфін подасть Кабміну Бюджетну декларацію наступного тижня

Міністерство фінансів наступного тижня планує подати на затвердження Кабміну Бюджетну декларацію на 2020-2022 роки. Про це, зокрема, розповіла міністр фінансів Оксана Маркарова під час дискусійної панелі на бізнес-форумі ЄБРР в Сараєво.

Міністерство фінансів наступного тижня планує подати на затвердження Кабміну Бюджетну декларацію на 2020-2022 роки.
Фото: Facebook

Що відомо

«Міністерство фінансів продовжить працювати над активним впровадженням середньострокового бюджетного планування. Зокрема, наступного тижня подасть на затвердження Кабміну Бюджетну декларацію на 2020-2022 роки», — сказано в повідомленні.

Нагадаємо, 6 грудня 2018 року Рада прийняла закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо запровадження середньострокового бюджетного планування», яким ввела трирічне бюджетне планування.

Читайте також: Мінфін планує скоротити держборг до 49% до кінця 2020 року

Згідно з ним Мінфін відповідає за складання Бюджетної декларації, яка визначає бюджетну політику на наступні три роки, і щорічно спільно з іншими головними розпорядниками коштів держбюджету оновлює її і подає відповідний проект Кабміну до 15 травня.

Кабмін щорічно, не пізніше 1 червня, своєю постановою схвалює оновлену Бюджетну декларацію. Парламент, своєю чергою, до 15 липня може прийняти проект постанови про Бюджетної декларації, яким прийняти її до відома і / або схвалити рекомендації Верховної Ради з бюджетної політики.

Читайте також: Маркарова: Зниження ЄСВ дало поштовх зростанню економіки

«Бюджетна декларація буде містити загальні граничні показники видатків та надання кредитів, граничні показники видатків та надання кредитів головних розпорядників бюджетних коштів, а також оцінку фіскальних ризиків», — зазначає Мінфін.

Інструментом середньострокового бюджетного планування на місцевому рівні стануть трирічні місцеві фінансові плани, додає фінансове відомство.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися