Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2019, 17:18

Які ціни на туристичне житло нам підготувала Одеса в 2019

Офіційно курортний сезон 2019 в Одесі розпочався 1 травня. Ще 5 квітня мер міста Геннадій Труханов підписав указ про створення робочої комісії для перевірки готовності міських пляжів до прийому відпочиваючих. Тепер «перлина біля моря» готова приймати гостей, потік яких найближчим часом збільшиться в кілька разів. Найбільш наболілим питанням у курортників завжди був «де оселитися?», адже літні ціни на всіх курортах завжди мали спекулятивну складову. Скільки коштує і де краще знімати подобову квартиру? Ми постараємося відповісти на це питання в цьому матеріалі.

Ціни на добову оренду 2019

Добра половина всіх відпочиваючих віддають перевагу приватному житлу на період відвідування міста. На сайті Apartila оренда квартири подобово в Одесі доступна від 250-300 грн/доба. «На ці цифри можна орієнтуватися при виборі відповідного варіанту. Але актуальні ціни все ж краще уточнювати по телефону. Ті, хто збирається в Одесу в червні-липні, бронюють квартири вже зараз. Але різниця між травневими і липневими цінами зазвичай значно вище на 30-50%. До того ж вартість найчастіше залежить від того, де розташована квартира.» — так коментує цінове питання служба підтримки сервісу. Поруч з береговою лінією з червня дешевше 1000 грн на добу знайти хорошу подобову квартиру не вийде. Це закон курортної Одеси.

Залежно від «квадратів» ціни розподілилися таким чином:

  • Однокімнатні квартири від 220 до 1600 грн на добу;

  • Двокімнатні — від 290 до 2000 грн/доба;

  • Трикімнатні — від 600 до 2500 грн/доба;

  • Чотирикімнатні квартири від 800 до 3000 грн на добу.

Де туристи намагаються зняти житло в першу чергу

В першу чергу всім цікаво мешкати ближче до берегової лінії. Щоб 5-7 хвилин пішки і опинитися на пляжі. Ціни на оренду квартири в реальній близькості біля моря зараз від 600 грн на добу на околиці Одеси і від 1000 грн на добу в центральній частині міста.

Говорячи про центральну частину потрібно уточнити, що це ділянка берегової лінії від портового району з історичним центром Одеси до пляжу «Чайка». Цей уявний район охоплює такі відомі пляжі:

  • «Ланжерон»;

  • «Отрада»;

  • «Дельфін»;

  • «Чкаловський»;

  • «Аркадія».

Найпопулярніший варіант для бюджетного відпочинку — пляж «Лузановка», що знаходиться на в'їзді в Одесу по автодорозі М-14. Але це досить далеко від центру. З переваг — близькість берегової лінії з будь-якої частини мікрорайону і оптовий гіпермаркет METRO.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися