Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2019, 11:35

Мінфін врегулював порядок отримання гуманітарної допомоги

Мінфін усунув перешкоди в отриманні товарів гуманітарної допомоги, врегулювавши питання відшкодування витрат за зберігання таких товарів на складах органів доходів і зборів. Про це йдеться в повідомленні на сайті Міністерства фінансів.

Про це йдеться у змінах до Наказу Мінфіну №731 про врегулювання питання компенсації витрат за зберігання товарів гуманітарної допомоги на складах органів доходів і зборів.
Фото: 24.ua

Як було

Відповідно до Митного кодексу України гуманітарна допомога повинна бути задекларована відповідно до митного режиму протягом 120 днів. Протягом цього часу вантаж повинен знаходиться під митним контролем на складах організацій-отримувачів гуманітарної допомоги.

Читайте також: Митниці виявили у квітні порушень на 611 мільйонів — ДФС

На практиці це виглядає так: митниця ДФС укладає договір зберігання з власниками складів зберігання отримувачів гуманітарної допомоги. Тобто, товари гуманітарної допомоги перебувають на складі одержувачів цієї допомоги, але юридично значаться на складі фіскального органу.

Видача гуманітарної допомоги власникам можлива тільки після компенсації органам доходів і зборів витрат за тимчасове зберігання.

Але порядок визначення розмірів цих витрат не був врегульований раніше.

Що змінилося

Згідно з прийнятими змінами, розрахунок витрат за зберігання товарів, транспортних засобів, які визнані гуманітарною допомогою здійснюється пропорційно калькуляції витрат за період зберігання цих товарів на складах згідно з договором.

Що це дасть

  • попередить накопичення товарів гуманітарної допомоги на складах;
  • скоротить затримку видачі товарів гуманітарної допомоги зі складів і надходження гуманітарної допомоги для використання за цільовим призначенням.

Читайте також: Мінфін прокоментував зупинення конкурсу на посаду голови Митниці

«Реалізація цих змін надасть можливість комплексно вирішити питання розпорядження товарами гуманітарної допомоги, їх видачі зі складів органів доходів і зборів з відшкодуванням фактично понесених при зберіганні витрат, що, у свою чергу, сприятиме своєчасному спрямуванню гуманітарної допомоги за цільовим призначенням», – підкреслив заступник Міністра фінансів Сергій Верланов.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися