Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2019, 10:33

Центр Біржових Технологій, спростування повідомлення НКЦПФР: «Ми не брокерська компанія!»

Інформація, яка не відповідає дійсності, від НКЦПФР — ЦБТ спростовує.

Двадцять п'ятого квітня на сайті Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з'явилося так зване «попередження» щодо ряду компаній, де вказано, що вони роблять операції на фондовому ринку без дозволу комісії. У список потрапив і Центр Біржових Технологій. НКЦПФР звинуватила відому консалтингову компанію в веденні інвестиційної діяльності без ліцензії. На офіційному сайті і в пабліках ЦБТ спростування з'явилося вже на наступний день. А другого травня перші особи компанії провели прес-конференцію на цю тему в УНІАН.

Керівництво ЦБТ: НКЦПФР поширює неправдиву інформацію

Прес-конференцію відкрив Максим Рудик, керуючий партнер групи компаній ЦБТ. Спростування він почав з загальновідомого факту, який, тим не менш, нацкомісія не взяла до уваги: ​​«Ми консалтингова компанія, а не брокер. Ми не надаємо жодних послуг на ринку цінних паперів, тому нам не потрібна ліцензія». Керуючий підкреслив, що компанія займається виключно консультуванням з використання фінансових інструментів, а то, за допомогою якого брокера користуватися отриманою інформацією (і чи користуватися взагалі), кожен клієнт вирішує для себе сам.

На заяву НКЦПФР Центр Біржових Технологій відповів в УНІАН.

Інші спікери висловилися за рештою пунктів, згаданих нацкомісією. А саме: наявність іноземного хостингу, обраного, на думку наглядового органу, заради анонімних доменів. Насправді, розміщення сайтів на зарубіжних хостингах — звичайна практика захисту від DDoS-атак і забезпечення безпеки користувачів для будь-якого якісного сервісу. Адже не секрет, що вітчизняні хостери сильно поступаються за цим характеристикам. А доменів хостер і зовсім не надає ЦБТ. Спростування прагнень до анонімності будувалося не тільки на цьому, але і на перерахуванні соціальних проектів, описі активної діяльності в соцмережах, констатації публічності всього топ-менеджменту, а також провідних експертів.

Центр Біржових Технологій: спростування від НКЦПФР було б для нас бажаним

НКЦПФР повинні дати спростування на своєму офіційному сайті.

Глава чернівецької філії Дмитро Ротар повідомив присутніх про ще одну грубу помилку, допущену НКЦПФР — країна перебування хостера зовсім не Фінляндія, як зазначено в заяві, а Франція. Така плутанина в елементарних і загальнодоступних речах — ще одне свідчення слабкості звинувачень, впевнені в ЦБТ. Спростування настільки некомпетентних причіпок навіть не вимагало особливих зусиль. Все, що було необхідно — озвучити очевидне.

Але тим не менше, репутаційний удар був нанесений по компанії «Центр Біржових Технологій». Спростування, яке в компанії дали досить швидко, послабило цей удар, але повністю нівелює наслідки від нього, підкреслюють в ЦБТ, спростування від джерела компрометуючої інформації — НКЦБФР. У компанії сподіваються, що воно незабаром з'явиться.

Джерело: Мінфін