Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 травня 2019, 10:00

Нацбанк сприятиме розвитку інноваційних фінтех-компаній

Національний банк озпочав пілотний проект GO FinTech для стимулювання розвитку FinTech-рішень в Україні, на базі якого створив Експертну раду з питань комунікації з інноваційними компаніями (далі – Експертна рада). Про це йдеться в повідомленні регулятора.

Національний банк озпочав пілотний проект GO FinTech для стимулювання розвитку FinTech-рішень в Україні, на базі якого створив Експертну раду з питань комунікації з інноваційними компаніями (далі – Експертна рада).
Фото: argumentua.com

Що відомо

Експертна рада стане комунікаційною платформою для спілкування Нацбанку з інноваційними компаніями.

Інноваційні компанії можуть подавати до Національного банку заяви (українською або англійською мовами) для розгляду та обговорення власних новітніх продуктів.

Читайте також: Точки зростання для фінтеху в Україні

За словами директора департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Нацбанку Олександра Яблунівського, це дасть можливість Нацбанку зрозуміти потреби та напрями розвитку інноваційного фінансового ринку, а інноваційним компаніям – особливості поточного регулювання та законодавчої бази.

Крім того, за потреби Нацбанк звертатиметься до уряду з пропозицією внести зміни до законодавства України, щоб зробити можливим впровадження справді інноваційних фінансових продуктів та послуг.

Читайте також: 7 українських фінтех-компаній можуть досягти мільярдної капіталізації у 2019 році

Як зазначають у Нацбанку, інноваційні компанії отримуватимуть зворотній зв’язок від Національного банку впродовж 30 робочих днів із дня отримання заявки на електронну пошту. Пілотний проект GO FinTech триватиме до кінця 2019 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися