Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 травня 2019, 10:07

НБУ є забезпеченим кредитором Привату незалежно від рішення суду

НБУ залишається забезпеченим кредитором за зобов'язаннями Приватбанку незалежно від рішення суду щодо зняття арешту з майна підприємств, які прямо і побічно пов'язані з колишніми власниками Приватбанку. Про це Укрінформу повідомили в прес-службі НБУ.

НБУ залишається забезпеченим кредитором за зобов'язаннями Приватбанку незалежно від рішення суду щодо зняття арешту з майна підприємств, які прямо і побічно пов'язані з колишніми власниками Приватбанку.
Фото: НБУ

Що це означає

«Національний банк підтверджує інформацію, що 17 квітня Київський апеляційний суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу НБУ і залишив без змін постанову Печерського райсуду м.Києва від 5 лютого 2019 року.

Національний банк відзначає, що він залишається забезпеченим кредитором за зобов'язаннями КБ Приватбанк незалежно від рішення суду. В разі порушення законних прав і інтересів НБУ, як забезпеченого кредитора, Національний банк буде діяти в рамках, визначених законодавством», — відповіли в прес-службі Нацанку.

Читайте також: У Коломойського не вистачить грошей на Приватбанк (думка)

Нагадаємо, 17 квітня Київський апеляційний суд відмовився задовольнити апеляційну скаргу НБУ і залишив без змін постанову Печерського райсуду м.Києва від 5 лютого 2019 року, якою за клопотанням Генпрокуратури в рамках кримінального провадження (щодо можливого виведення 19 млрд грн рефінансування, залученого Приватбанком в НБУ до націоналізації) було накладено масовий арешт на майно компаній, прямо і побічно пов'язаних з «приватівцями» і їх партнерами".

Оформити депозит у Приватбанку

Суд апеляційної інстанції зберіг арешт таких активів, які були передані «приватівцями» в іпотеку / заставу для НБУ як забезпечення боргів Приватбанку по рефінансуванню.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися