Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 травня 2019, 13:56

Економіка в першому кварталі зросла на 2,2% — МЕРТ

Зростання валового внутрішнього продукту України в січні-березні 2019 року оцінюють у 2,2%. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі.

Зростання валового внутрішнього продукту України в січні-березні 2019 року оцінюють у 2,2%.
Фото: finclub.net

Що це означає

Як зазначають у міністерстві, вперше в поточному році сукупний вимір діяльності реального сектора економіки продемонстрував позитивний результат — зростання на 0,9%.

Згідно з повідомленням, підтримкою зростання була активна діяльність будівельних підприємств і зовнішньоекономічна діяльність сфери послуг (транспорт, роздрібна торгівля, освіта, охорона здоров'я і банківський сектор).

У той же час, ряд чинників стримували виробничу діяльність окремих галузей промисловості і, відповідно, оптової торгівлі.

Мінекономрозвитку за підсумками першого півріччя очікує позитивної динаміки агрегованого показника діяльності реального сектора економіки в умовах збереження високого попиту на послуги будівництва і на окремих зовнішніх ринках, підвищення платоспроможності населення на тлі зростання соціальних гарантій.

Читайте також: Співвідношення держборгу України до ВВП знизилося до 60%

До ризиків відносяться ескалація військового конфлікту на сході країни, погіршення кон'юнктури на зовнішніх ринках, посилення девальваційних та інфляційних тенденцій, загострення логістичних проблем і негативний вплив чергових санкцій з боку РФ, які вводяться в дію з 1 червня.

Нагадаємо також, у щоквартальному Інфляційному звіті Нацбанк прогнозує, що зростання економіки в 2019 році сповільниться до 2,5%, однак прискориться вже з наступного року (до 2,9% і 3,7% в 2020 і 2021 роках відповідно).

Коментарі - 1

+
+11
AleksandrBank
AleksandrBank
6 травня 2019, 16:34
#
1 кв. обычно самый слабый. Нужно толкать 2, 3 и 4 кв.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися