Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 травня 2019, 17:02

«Укртранснафта» оцінила збиток від зупинки транзиту нафти

«Укртранснафта» станом на 2 травня недоотримала 29,2 млн грн (приблизно 1 млн євро) виручки через припинення транзиту російської нафти по МН «Дружба». Про це пише «Інтерфакс-Україна», посилаючись на надані компанією дані.

«Укртранснафта» станом на 2 травня недоотримала 29,2 млн грн (приблизно 1 млн євро) виручки через припинення транзиту російської нафти по МН «Дружба».
Фото: ukrinform.ua

Що відомо

«З огляду на ситуацію, що склалася, а також з огляду на необхідність виконання російськими компаніями своїх договірних зобов'язань,» Укртранснафта «розраховує, що невиконані плани поставок нафти російських вантажовідправників будуть надолужені за рахунок збільшення обсягів перекачування в наступні звітні періоди до кінця поточного року», — коментують в «Укртранснафті».

У компанії уточнили, що нафта з підвищеним вмістом хлору в процесі транспортування не завдає шкоди трубопроводам компанії, а відсутність на сьогодні прямого збитку інфраструктурі робить неактуальним питання такої компенсації.

Разом з тим, відзначають в компанії, якщо під час проведення технічних робіт, пов'язаних з вирішенням ситуації, «Укртранснафта» понесе будь-які витрати нестандартного характеру, компенсація таких витрат буде проведена замовником послуг відповідно до чинних договірних умов.

Читайте також: Росія ввела нові санкції проти України: заборонила експорт нафтопродуктів

Повідомляється, що наразі тривають переговори і консультації з причетними до ситуації сторонами. Система МН «Дружба» відновить штатний режим роботи орієнтовно до 20 травня 2019 року. Раніше йшлося про дату 10 травня.

Нагадаємо, Укртранснафта, оператор української ділянки нафтопроводу «Дружба», яким Росія прокачує нафту до ЄС, вимушено призупинила транзит російської нафти по магістральному нафтопроводу Мозир-Броди (МН Дружба).

Транзит зупинився 25 квітня о 21:43 в зв'язку з невідповідністю якості російської нафтию

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
4 травня 2019, 18:03
#
Как странно, «нефть с повышенным содержанием хлора в процессе транспортировки не наносит ущерба трубопроводам». У иностранных компаний — нанесен ущерб, у беларусов полетело оборудование, а у нас нет… По мнению специалистов, нефть с повышенным содержанием хлора разрушает все уплотнители.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися