Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 квітня 2019, 18:00

У Кабміні вирішили, як виплачувати субсидії боржникам

Одержувачі монетизованих субсидій, які не заплатили за комунальні послуги, не будуть надалі отримувати «живі» гроші на руки. Кабмін прийняв відповідну постанову на засіданні 17 квітня. Про це пише «Економічна правда».

Одержувачі монетизованих субсидій, які не заплатили за комунальні послуги, не будуть надалі отримувати «живі» гроші на руки.
Фото: ukraina.ru

Що відомо

Повідомляється, що за заявою одержувача субсидії, якщо він не має заборгованості, може бути застосована готівкова форма виплати: «живі» гроші на рахунок в банку.

Якщо ж пільговик матиме борги, його буде переведено на безготівкову форму виплати. Це означає, що кошти на рахунок пільговика не надходять, а перераховуються на рахунок Мінсоцполітики в Ощадбанку, а потім — виконавцям комунальних послуг з їх «заявками» — реєстрами нарахувань. Тобто пільговик «живих» грошей не бачить.

Зазначається, що проект не передбачає можливості вибору форми виплати пільг одразу під час їх призначення.

«Субсідіанти, які не мають заборгованості за житлово-комунальні послуги до 1 травня, будуть отримувати монетизувати грошову допомогу. Боржники ж не зможуть скористатися правом на субсидію. Коли претендент на субсидії погасить борги, йому автоматично буде призначено субсидію в безготівковій формі», — йдеться у повідомленні уряду.

Коментарі - 3

+
0
mary27
mary27
24 квітня 2019, 22:53
#
А не проще должников автоматически лишать субсидии?
+
0
Григорий П
Григорий П
25 квітня 2019, 4:29
#
Так написано, — что ничего не понятно: то смогут..., то не смогут....: «Должники же не смогут воспользоваться правом на субсидию. Когда претендент на субсидии погасит долги, ему автоматически будет назначена субсидия в безналичной форме...»
+
0
urus
urus
23 серпня 2019, 22:23
#
А куда нужно обращаться  , задолженности никогда не было и нету , а субсидия по безналу  где то в Ощаде и что то об этом узнать ни у кого не возможно
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися