Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 квітня 2019, 13:09

Акції Qualcomm ростуть. Чи варто інвестувати?

В останні дні лідером біржових торгів стала компанія, що займається виробництвом мікрочіпів і 5G-модемів, Qualcomm. Акції цього виробника виросли на 38% за два дні. Причиною такого істотного цінового стрибка аналітики LBLV називають вихід з ринку 5G компанії Intel і вдалу угоду з Apple.

Такий активний ріст цінних паперів, на думку деяких експертів, свідчить про те, що акції стали занадто дорогими і їх необхідно продавати. Аналітики британського банку Barclays Capital навпаки ж збільшили цільову ціну з 70 до 100 доларів і рекомендують покупку акцій Qualcomm. Вони вважають, що до кінця року котирування піднімуться ще на 26%.

Позитивно на ситуацію вплинуло перемир'я компанії з Apple. Корпорації підписали угоду щодо використання патентів і домовилися про припинення судових спорів. Причиною конфлікту тривалістю більше двох років був той факт, що Apple, яка використовувала впродовж багатьох років у збірці айфонів виключно мікрочіпи Qualcomm, почала працювати з продукцією Intel.

Після декількох років судових розглядів щодо невигідних умов роботи з Qualcomm і порушення патентів з боку Apple компанії зовсім перестали співпрацювати. Кроком до перемир'я став вихід із ринку 5G корпорації Intel. Конкурент усунутий, і постачанням нових мікрочіпів для айфонів знову буде займатися Qualcomm.

Уже зараз фахівцями Qualcomm проводяться перші випробування 5G-модемів. Щоб представити технологію вже у цьому році, керівництво компанії інвестувало додаткові 500 мільйонів доларів.

Аналітики LBLV вважають, що угода з Apple продовжить позитивно впливати на зростання котирувань акцій. Зараз Qualcomm є одним з лідерів на ринку 5G, і позиції компанії в найближчі роки будуть тільки посилюватися. Більшість аналітиків упевнені, що зараз вдалий час для покупки акцій цієї корпорації.

Коментарі - 2

+
0
mary27
mary27
19 квітня 2019, 16:08
#
Это называется «волатильность».
+
0
GRNG
GRNG
19 квітня 2019, 16:11
#
Інвестувати? Ну це навряд чи. Хоча… Може колишні «інвестори» в крипту набіжать А спекулювати, звичайно що, можна практично на чому завгодно і на QCOM в тому числі. Тільки, якщо про це вже пишуть непрофільні видання — то цілком може бути «заскакування» в поїзд, який вже поїхав
До речі, подібний ріст вже був у листопаді '17 з наступним падінням до квітня '18
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися