Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 квітня 2019, 16:00

Мінфін планує сформувати наглядові ради в держбанках до кінця травня

Міністерство фінансів розраховує сформувати незалежні наглядові ради в державних Ощадбанку, Укрексімбанку та Приватбанку до кінця травня. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова в ході дискусії VoxUkraine, передає «Уніан».

Міністерство фінансів розраховує сформувати незалежні наглядові ради в державних Ощадбанку, Укрексімбанку та Приватбанку до кінця травня.
Фото: LIGA.net

Що це означає

«Після травня у нас будуть у всіх державних банках наглядові ради відповідно до нових стандартів корпоративного управління», — сказала Маркарова.

  • Конкурс до наглядових рад держбанків триватиме з 5 квітня по 10 травня включно. Для участі в конкурсі претенденти повинні до 25 квітня включно надати документи для участі в конкурсі в раніше затверджені Кабміном HR-компанії.

Довідка

  • Згідно з новим законом про корпоративне управління в держбанках наглядова рада кожної фінустанови буде складатися з 9 членів, включаючи 6 незалежних і по одному представнику Кабміну, Адміністрації президента і профільного комітету ВР.
  • Меморандум з МВФ за новою програмою для України обсягом 3,9 мільярда доларів передбачає призначення незалежних наглядових рад в держбанках до кінця березня 2019 року.

Отримати кредит готівкою у держбанку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися