Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2019, 19:53

Нацбанк шукає нових управителів активами для 16 банків

Національний банк проведе конкурс для відбору нових управителів активами 16 банків, активи яких зараз перебувають під його контролем. Про це повідомив начальник відділу роботи з управителями НБУ Володимир Труш.

Національний банк проведе конкурс для відбору нових управителів активами 16 банків, активи яких зараз перебувають під його контролем.
Фото: прес-служба НБУ

Що це означає

  • До вступу в дію закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» 22 вересня 2012 року НБУ прийняв рішення про відкликання банківських ліцензій та ліквідацію 16-ти банків. Балансова вартість їх активів становить близько 11 млрд грн.
  • За законом, якщо на момент закінчення строку ліквідації залишилися непроданими активи цих банків, ліквідатор передає їх в управління визначеній Нацбанком юрособі – управителю.

«Сьогодні ми ставимо за мету підняти якість роботи в цьому напрямі, адже чим вона вища – тим швидше буде погашено вимоги вкладників цих банків», – зазначив Володимир Труш.

Вимоги до управителів активами

  • За вимогами НБУ, управителем може бути юрособа, яка здійснює професійну діяльність з надання аудиторських, юридичних, консалтингових чи фінансових послуг та не менше трьох років веде беззбиткову діяльність. Також претендент не повинен мати заборгованості перед бюджетом.

Національний банк визначатиме управителя за результатами прозорого конкурсу. З переможцями конкурсів буде укладено договори про передавання в управління непроданих активів за зразком, затвердженим НБУ.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
16 квітня 2019, 20:18
#
Ищем партнёров по бизнесу — так можно перевести название темы.
+
0
bonv
bonv
16 квітня 2019, 20:27
#
Чужими руками…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися