Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2019, 14:30

ООН стурбована відтоком капіталу з країн, що розвиваються

В ООН висловили стурбованість відтоком капіталу з країн, що розвиваються. Зазначено, що в країнах, які розвиваються, середній щорічний дефіцит фінансування становить 2,6 трлн доларів. Про це повідомила прес-служба ООН, передає delo.ua.

В ООН висловили стурбованість відтоком капіталу з країн, що розвиваються.
Фото: tvzvezda.ru

Що кажуть в ООН


«Масштаби міжнародної допомоги на цілі розвитку і потоки іноземних інвестицій останніми роками збільшувалися, але розподілялися нерівномірно. Інвестори залишають без уваги багато найменш розвинених країн», — констатували в організації.

Як повідомляють в ООН, у країнах, що розвиваються середній щорічний дефіцит фінансування становить 2,6 трлн доларів США.

Читайте також: Десять загроз для світової економіки від The Economist

«Нерівномірне економічне зростання, високий зовнішній борг, можливі фінансові потрясіння і торгова напруженість — все це ставить під сумнів можливість досягти цілей у галузі сталого розвитку», — зазначив Генсекретар ООН Антоніу Гутерріш.

Також він закликав розгорнути ці тенденції назад. Зокрема, наполегливо рекомендував країнам виконувати свої фінансові зобов'язання щодо нарощування офіційної допомоги на цілі розвитку, надавати країнам, що розвиваються, ширший доступ до фінансових ринків і приватних інвестицій, а також боротися з ухиленням від сплати податків, з відмиванням грошей і незаконними фінансовими потоками.

Коментарі - 1

+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
16 квітня 2019, 14:50
#
Значит это уже не развивающие ся страны. С вас 10тыщ мульйонов за консультацию.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися