Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 квітня 2019, 12:26

Аналітика на 15.04.2019. Інвестори стримано відіграють прогрес в торгових відносинах США і Китаю

За повідомленням керівника департаменту аналітики компанії Global FX, перехопивши естафету у індексів Уолл-стріт, які позитивно відреагували на початок сезону корпоративної звітності, азіатські фондові майданчики почали новий торговельний тиждень з бойовим настроєм. Оптимізму інвесторам додали недавні заяви Мінфіну США Мнучіна про те, що торговельна угода між США і Китаєм перевищить попередні спроби відкрити ринки КНР для американських компаній. Він також додав, що сторони наближаються до фінального раунду переговорів, що вселило в ринки надію на швидке укладення угоди після тривалої торгової війни.

На цьому тлі азіатські акції наблизилися до 9-місячних максимумів, правда, до кінця сесії розгубили запал. Китайський Shanghai Composite після зростання на 0,6%, пішов в мінус на чверть відсотка. Японський Nikkei 225 підскочив на 1,37%, гонконгський Hang Seng розташувався трохи нижче рівня відкриття, а південнокорейський Kospi підвищився на 0,42%. Європейські ф'ючерси торгуються практично у флеті і зможуть показати зростання лише в разі бичачих сигналів з боку Уолл-стріт.

Долар продовжує знижуватися проти основних конкурентів, особливо в парі з євро. В п'ятницю євро/долар відзначилася на максимумі 1.1323, але не змогла закритися над психологічною відміткою, яку знову тестує сьогодні. За відсутності значущих економічних звітів пара буде орієнтуватися на загальні ринкові настрої, які після ранкового ралі ризикових активів виглядають неоднозначно. У разі згасання інтересу до ризику протягом дня, євро навряд чи зможе підтвердити пробій вищезгаданого рівня. Тим часом долар/ієна, відзначившись на 1,5-місячних максимумах над рівнем 112.00, подає сигнали відкату, що також підтверджує ознаки охолодження ризикових настроїв.

Відзначивши третій тиждень зростання поспіль, Brent почала новий тиждень з невеликого зниження. У п'ятницю котирування не наважилися на тестування позначки 72 долара за барель, зіткнувшись з дефіцитом імпульсу після ралі. В умовах перекупленості Brent стає складніше залучати покупців, але нова хвиля зростання може піднятися в разі надходження тривожних новин з Лівії. До слова, в середу стартує саміт ОПЕК + у Відні, який задасть подальший тон ринкам. Картель і його союзники можуть підтвердити свою прихильність виконанню умов угоди і тим самим підтримати ціни. Однак якщо Росія дасть привід для сумніву в перспективах продовження угоди, гравці можуть перейти до фіксації прибутку.

Економічний календар в понеділок традиційно нудний. Бундесбанк опублікує свій щомісячний звіт. У США заявлений індекс ділової активності у виробничому секторі ФРБ Нью-Йорка, а також відбудеться виступ представника ФРС Еванса.

За матеріалами Global FX

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися