Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 квітня 2019, 10:14

НБУ хоче знизити доларизацію економіки вдвічі

Національний банк планує досягти зниження рівня доларизації економіки України з 42-43% до 20%. Про це заступник голови НБУ Дмитро Сологуб заявив в ході зустрічі з представниками бізнесу під час Весняного ділового форуму у Львові.

Національний банк планує досягти зниження рівня доларизації економіки України з 42-43% до 20%.
Фото: bank.gov.ua

За словами Сологуба, рівень доларизації економіки України в 2018 році становив 43% і 42% за валовими кредитами і депозитами відповідно, тоді як Нацбанк оцінює природний показник доларизації, який відповідає потребам бізнесу і населення в використанні іноземної валюти для здійснення зовнішньоекономічної діяльності та страхування від валютних ризиків, на рівні близько 20%.

«Зниження доларизації економіки до природного рівня повинно відбутися через успішну реалізацію Національним банком політики інфляційного таргетування, проведення зваженої макропруденційних політики, подальший розвиток фінсектора з появою нових інструментів ринку капіталу і зростання довіри до національної валюти, зокрема, на тлі проведення валютної лібералізації», - сказано в повідомленні.

При цьому, за словами заступника голови НБУ, зниження рівня доларизації буде відбуватися природним шляхом і Національний банк не планує вводити обмеження для громадян або підприємств.

Коментарі - 3

+
+114
Captain  Cisco
Captain Cisco
12 квітня 2019, 10:19
#
Однако у всех обязанных подавать декларации почему-то гривна в них практически не наблюдается. Включая сотрудников НБУ. Д-доверие.
+
+30
AleksandrBank
AleksandrBank
12 квітня 2019, 10:57
#
Долларизация экономики — уже давно заложены основы для уменьшения этого показателя.

Все потреб.кредиты у нас в гривне, залоговые физ.лиц также. Юр.лица в большей степени хотят гривну, часть очень крупного бизнеса валюту по кредитованию.

Но у нас рисков не мало пока, потому думать о том что физ.лица все уйдут в гривну, с учетом оглядки за последние 29+ лет — глупо. Часть сидит в гривне по причине получения высоких процентов, все остальное любой человек меняет на валюту и продает потом в случае надобности.

В 20% — хорошо что не указали срок.
+
0
Кандидат в президенти лісу
Кандидат в президенти лісу
12 квітня 2019, 13:37
#
Нащо?
Що цей показний змінить?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися