Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 квітня 2019, 15:21

Рахункова палата розповіла про ризики невиконання держбюджету

План надходжень до загального фонду держбюджету України в першому кварталі не виконано на 35 млрд грн, або 10,8% через неотримання запланованих доходів, коштів від держзапозичень, приватизації держмайна і повернення кредитів. Про це свідчать дані Рахункової палати, передає «Уніан».

План надходжень до загального фонду держбюджету України в першому кварталі не виконано на 35 млрд грн, або 10,8% через неотримання запланованих доходів, коштів від держзапозичень, приватизації держмайна і повернення кредитів.
Фото: glavcom.ua

Основні цифри

  • Відзначається, що найбільше невиконання — по плановому показнику ПДВ із ввезених в Україну товарів — на 9 млрд грн, або на 12%, що обумовлено нижчими темпами зростання імпорту порівняно з прогнозами і відсутністю девальвації гривні.
  • Крім того, як зазначили в Рахунковій палаті, держбюджет виконувався в умовах уповільнення зростання економіки, оскільки реальний ВВП в січні-лютому, за оцінками відомства, зріс на 1,6%.

Що це означає

  • Як відзначають в Рахунковій палаті, стан виконання плану доходів свідчить про недоліки їх планування, і за збереження наявних економічних тенденцій є додаткові ризики невиконання дохідної частини держбюджету в поточному році.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що держбюджет в першому кварталі зведений з дефіцитом в 25,3 млрд грн, що на 23% перевищує показник за аналогічний період попереднього року.

При цьому в січні-березні держбюджет отримав 210,508 мільярда доходів, що на 4,9% нижче планового показника на цей період.

Коментарі - 1

+
0
allexpl
allexpl
6 квітня 2019, 0:00
#
«что обусловлено более низкими темпами роста импорта» — не берут нарасхват? Так нам же статистика обратное показывает — доходы растут… или там «космические» темпы роста предполагались?
«и отсутствием девальвации гривны.» — НБУ выкупом валюты слабо помагает?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися