Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 квітня 2019, 11:01

UniCredit готується до покупки Commerzbank

Італійський UniCredit готує пропозицію про покупку контрольного пакету Commerzbank, який стикається з перешкодами в ході переговорів про злиття з Deutsche Bank. Про це пише stockworld з посиланням на Financial Times.

Італійський UniCredit готує пропозицію про покупку контрольного пакету Commerzbank, який стикається з перешкодами в ході переговорів про злиття з Deutsche Bank.
Фото: fdlx.com

Італійський банк не буде намагатися зірвати переговори між Commerzbank і Deutsche, але готовий буде зробити пропозицію, якщо угода розвалиться.

Плани UniCredit в цьому випадку припускають покупку пакета Commerzbank, ринкова капіталізація якого становить 9 млрд євро, і потім об'єднання його з HypoVereinsbank, який вже належить італійському банку.

В середині березня Commerzbank і Deutsche Bank підтвердили, що почали обговорення потенційного злиття.

Обидві фінкомпанії витратили мільярди доларів на реструктуризацію, зміни в керівному складі та скорочення персоналу, але жодній з них так і не вдалося істотно поліпшити свої показники.

Крім того, влада країни вважає, що великий національний банк, створений в результаті злиття, стане надійним джерелом фінансування економіки і зможе скласти конкуренцію провідним кредитним організаціям Європи.

У той же час у разі злиття банкам може знадобитися додатковий капітал, який акціонери можуть виявитися виділити, угода може натрапити і на інші перешкоди, пише FT.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися