Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 квітня 2019, 13:10

Укрпошта продовжує боротися за банківську ліцензію

Укрпошта ще не отримала банківську ліцензію, але отримала ліцензію на еквайринг — установку у відділеннях платіжних терміналів. Про це повідомив гендиректор компанії Ігор Смілянський, передає «Ліга».

Укрпошта ще не отримала банківську ліцензію, але отримала ліцензію на еквайринг — установку у відділеннях платіжних терміналів.
Фото: tsn.ua

Аргументи Укрпошти

За інформацією Смілянського, 40% українців ще не мають базових банківський рахунків, оскільки «третина країни» живе в сільській місцевості, де часто навіть немає інтернету. При цьому доступ до банківських послуг поступово скорочується.

«Соромно країні, яка йде в Європу, знаходиться за рівнем доступності фінансових послуг на рівні Танзанії», — сказав Смілянський.

Також він додав, що 87 провідних поштових операторів світу є банками: «Чому? Пошта — це останнє, що залишається з цивілізації в малонаселених пунктах. І на неї природно „вішаються“ всі ці речі».

Читайте також: П'ять причин: чому Укрпошта не повинна стати банком

Раніше Смілянський повідомив, що Укрпошта планує видати 5-7 мільйонів банківських карток у разі отримання права надавати банківські послуги.

Нагадаємо, минулого року у Верховній Раді зареєстрували законопроект, який пропонує уповноважити Укрпошту надавати послуги з обслуговування поштових рахунків і видавати банківські картки, а також надавати окремі банківські послуги без необхідності отримання банківської ліцензії.

Коментарі - 5

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 квітня 2019, 13:49
#
« в прошлом году в Верховной Раде зарегистрировали законопроект»

прошёл год, а он как был законопроектом так им и остался…
+
0
bonv
bonv
2 квітня 2019, 16:05
#
Укрпошта продовжує боротися за банківську ліцензію:)
+
0
bonv
bonv
2 квітня 2019, 16:08
#
Даже самый оконченный аферист способен на честный бизнес, если убедить его, что долгосрочные отношениая будут ему выгоднее единовременного кидалова.
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
2 квітня 2019, 18:27
#
В танзании даже обезяна из джунглей имеет терминал.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
2 квітня 2019, 22:30
#
Обезьяна с терминалом — это уже больше похоже на человека разумного, ну разве что немного небритого…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися