Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 квітня 2019, 13:37

У житлових комплексах «Укрбуд» розпочали встановлення системи розумного будинку CLAP

У столичних будинках корпорації «Укрбуд» розпочалося становлення першої української системи розумного дому CLAP, яку забудовник пропонує покупцям разом з квартирами. Спеціалісти сервісного центру приступили до інсталяції перших компонентів інноваційної системи.

Встановлення CLAP у квартирах УКРБУД

Так, на водопровідні труби встановлюються водонепроникні запірні клапани, здатні витримати будь-який натиск. Вони дозволять віддалено перекривати воду в квартирі, причому за допомогою мобільного додатку системи господарі зможуть це зробити абсолютно з будь-якої точки, де є з'єднання з інтернетом. Також пристрій може перекривати воду автоматично, наприклад, в разі спрацювання датчика виявлення затоплення, який також є складовою CLAP. Загрозу потопу в цьому випадку буде усунуто менш ніж за п'ять секунд, а користувачеві одразу прийде сповіщення про це.

Встановлення CLAP у квартирах УКРБУД

На всі лічильники — води, тепла та електроенергії — встановлюються пристрої для диспетчеризації та автоматичного зняття показників — зчитувальні накладки, конвертери імпульсу та сигналу, розподільні блоки. Вони позбавлять господарів від необхідності кожного місяця перед оплатою рахунків обходити всі лічильники, щоб записати показники вручну. З CLAP точна інформація вже буде зібрана в додатку, причому з нього ж комунальні послуги можна буде одразу сплатити через інтернет — система сама підрахує витрати. А ще можна вивчити наочну статистику споживання комунальних ресурсів, спрогнозувати витрати на наступний місяць і встановити ліміти, про досягнення яких система теж сповістить.

Встановлення CLAP у квартирах УКРБУД

Крім того, фахівці встановлюють біля вхідних дверей квартир панелі відеовиклику, які замінять звичні дзвінок та дверне вічко, бо є частиною системи відеодомофону. Зображення з камери транслюється в режимі реального часу не тільки на розташований в квартирі центр управління, але й у мобільний додаток. Тобто побачити, хто дзвонить у двері, та відповісти гостю господарі зможуть навіть у тому випадку, коли знаходяться далеко від будинку.

Встановлення CLAP у квартирах УКРБУД

Поки встановлення пристроїв проводиться в двох житлових комплексах корпорації «Укрбуд» в Києві. Це клубний будинок преміум-класу Spas Sky на Подолі та житловий комплекс бізнес-класу «Сонячна Рів'єра» на Микільській Слобідці. Днями монтаж також почнеться в ЖК комфорт-класу «Харківський», розташованому неподалік від станції метро «Бориспільська». Надалі системою CLAP по мірі введення в експлуатацію обладнуватимуться і інші столичні будинки забудовника. Загалом ексклюзивний контракт з розробниками передбачає встановлення системи в 20 тисячах квартир. Це наймасштабніша угода девелопера зі стартапом в історії українського ринку нерухомості.

При цьому система CLAP є невід'ємною частиною квартири та одним з нових стандартів життя від «Укрбуд». Це означає, що покупці оплачують виключно свої квадратні метри та отримують систему разом зі своїм житлом. А пристрої, що встановлюються зараз, є лише частиною комплекту, яка монтується на першому етапі. Інші компоненти CLAP будуть інсталюватися вже після того, як господарі закінчать оздоблення своїх квартир.

Встановлення CLAP у квартирах УКРБУД

Аби в процесі ремонту не були зіпсовані прокладені забудовником комунікації, потрібні для роботи системи, новоселів консультують фахівці сервісного центру. Господарі викликають їх в свої квартири і обговорюють місця встановлення пристроїв, затверджують план подальших дій з інсталяції. Інженери також пояснюють, як в ході оздоблення квартири не порушити умови, необхідні для встановлення пристроїв. Втім, більшість з них бездротові, тому обмежувати себе в створенні інтер'єру новоселам не доведеться.

Після закінчення ремонту до вже встановлених пристроїв додадуться центр координації «хаб», що представляє собою «мізки» системи, центр управління з сенсорним екраном і набір бездротових датчиків: датчик виявлення затоплення, датчик диму, датчик руху (ще він фіксує рівень температури, освітлення та вологості ), датчик відкриття дверей або вікна. Крім того, в систему CLAP входить ще термостат з сенсорним екраном для управління теплою підлогою, який теж вимірює температуру і вологість повітря, та термоголовки для радіаторів. Регулювати температуру за допомогою цих пристроїв можна буде як дистанційно через центр управління або додаток, так і вручну.

Встановлення CLAP у квартирах УКРБУД

Але система CLAP не називалася б розумним домом, якби була тільки сумою можливостей своїх пристроїв. Вона не лише забезпечує безпеку квартири і максимальний комфорт, але вміє і багато іншого. Наприклад, з її допомогою можна помітно заощадити на комунальних послугах. За тестами розробників, рахунок в платіжці можна скоротити на цілих 40%. Якщо в квартирі є кілька джерел тепла, то CLAP сама вибирає той з них, який дозволить домогтися потрібної температури з найменшими витратами. Знижки на енергоресурси в певний час вона теж враховує. Крім того, систему можна навчити сценаріям поведінки в найрізноманітніших ситуаціях: вона автоматично регулюватиме мікроклімат в квартирі залежно від часу доби та заданої ситуації: чи то звичайний робочий день, вихідні в домашньому колі або відпустка.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися