Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 березня 2019, 14:58

Що таке інтернет кредити

Середньостатистичний українець думає, що онлайн кредити — це не для нього. Ті, хто більшого віку, вважають, по минулій пам’яті, що їм чужого не треба, і що позики можуть собі дозволити тільки олігархи, а простим людям гроші ніхто не дасть. Молодь навпаки, не має досвіду з отримання кредитів, і їх ніхто не вчив, що в їх улюбленому інтернеті можна не тільки дивитись відео на ютубі та репостити картинки їжі, а ще й отримувати кошти.

Напевно, капіталізм прийшов до нас занадто пізно, і ми вдаряємось із однієї крайності в іншу: то заперечуючи важливість витрат, і закликаючи всіх відмовитись від грошей, а то витрачаючи кошти на спінери та гіроскутери.

В результаті й позиція з приводу онлайн кредитів розділилась на дві діаметральні сторони: то їх не беруть, оскільки вважають недоступною розкішшю для простих українців. А то беруть їх, і відносяться до позики безвідповідально: оформлюють, не знаючи, коли повернуть. В результаті забивають на них, оскільки вважають, що галочка в інтернеті під якимось контрактом нічого не значить. Але вони помиляються.

Інтернет кредити видають не банки, а мікрофінансові організації. Це невеликі компанії, у яких є ліцензія від держави на здійснення фінансової діяльності. Більшість із них працює тільки в інтернеті, маючи постійний офіс. Тоді як інші мають відділення, у яких можна взяти готівку.

МФО бере за свої послуги платню. Це якась частина від суми, наприклад, 1,66% щоденно. Оскільки ви повернете кредит впродовж місяця, то більше ніж 60% від суми ви не переплатите. В результаті, за те, що компанія допоможе вам розв’язати ваші проблеми — ви заплатите не більше, ніж половину місячного окладу. Чому половину? Тому що сума позики не повинна бути більшою, ніж третина вашої зарплатні, щоб було комфортно повертати кредит і ви мали змогу потім ще місяць на щось жити.

На що ви можете взяти кредит

Причину для позики знаєте тільки ви, і самі розцінюєте, настільки вона важлива. Якщо вам життєво необхідно купити банку червоної ікри, і ви місяцями мрієте тільки про неї, але кожен раз забуваєте придбати, коли отримуєте зарплату — візьміть кредит на декілька сотень гривень і порадуйте себе.

Взагалі, важливість — один з найголовніших критеріїв позики. Тому головними причинами для кредиту лишаються закупівля харчів, побутової техніки, ремонт та придбання ліків.

Ви можете витратити кошти на похід до стоматолога, оплату комунальних послуг чи на відпочинок з друзями, якщо вони вже давно кличуть вас з собою, а вам зупиняє тільки дефіцит фінансів. Повернете позику через декілька тижнів і переплата буде мінімальною. Особливо, якщо це ваш перший кредит. А ось приємні емоції ви отримаєте вже сьогодні.

Чи варто брати онлайн кредит

Не варто забувати, що хоча позику через мережу й можна отримати впродовж 15 хвилин, але вона дуже серйозна. Ви обов’язково повинні повернути її до закінчення терміну контракту, а також не забувати про кредит, допоки ви не впевнитесь у компанії, що він дійсно закритий.

Ви можете взяти кредит якщо:

  • Ви знаєте, коли у вас будуть кошти й ви зможете його закрити.

  • Причина позики важлива для вас.

  • Вам потрібні кошти терміново.

  • Фінанси підуть на покращення якості життя чи самоосвіту.

Коментарі - 2

+
+6
AleksandrBank
AleksandrBank
29 березня 2019, 15:29
#
«Если вам жизненно необходимо купить банку красной икры, и вы месяцами мечтаете только о ней, но каждый раз забываете купить, когда получаете зарплату — возьмите кредит в несколько сотен гривен и порадуйте себя.» — человек из бурсы или строитель писал? Можно взять в кредит на Хорошую бутылку Виски, на которую никогда не хватает денег, выпить и забыть вообще о кредите.

«Финансы пойдут на улучшение качества жизни и самообразование.» — обычно эти деньги идут на улучшение состояния после выпитого спиртного.

«возьмите кредит в несколько сотен гривен и порадуйте себя.» — это статья на насколько нищих, что они от пару сотен будут радоваться, что взяли в кредит? Статья для бомжей с Вокзала?
+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
29 березня 2019, 15:30
#
Не вижу смысла, разве что в наличке их выдавать будут. А так любой бомж с голд-картой привата ходит.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися