Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 березня 2019, 11:56

Європейські інвестори в очікуванні новин

Інвестори з Європи чекають, що у найближчому часі США підпишуть торговельну угоду з Китаєм, переживають про уповільнення росту світової економіки і можливе перенесення Брексіта на тривалий термін, повідомляє LBLV.

Учасники ринку не втрачають надії, що восьмий раунд переговорів між Штатами і КНР пройде успішно і стане останнім. Хоча багато аналітиків налаштовані оптимістично, минулого тижня Трамп знову показав характер, зазначивши, що мита на китайські товари можуть бути збереженими для того, щоб Китай не забував про дотримання умов угоди.

Вимоги сторін не розголошуються, але у ЗМІ з'явилася інформація, що Вашингтон чекає збільшення Пекіном закупівель американських товарів у два-три рази, порівняно з озвученою раніше цифрою (1,2 трлн дол. за 6 років).

Інвестори також стурбовані слабкою статистикою із США і єврозони, яка відображає реальну ситуацію світової економіки. Прогноз ВВП Італії на цей рік знижено до нуля з раніше зазначених 0,9%. Як стверджують аналітики, цей показник почне збільшуватись тільки у 2020 році − тоді він підніметься до 0,4%, порівняно з 2019-м.

Ситуація щодо Brexit також формує настрої інвесторів. Британські парламентарі проголосували за перенесення дати виходу Великобританії з ЄС. Тереза ​​Мей все ще не втрачає надії на Brexit за угодою. 27 березня, виступаючи перед членами Консервативної партії, вона повідомила, що готова залишити свою посаду достроково, якщо вони підтримають умови угоди, зазначає LBLV.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися