Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 березня 2019, 10:00

Форекс з надійним брокером: чому варто спробувати

Про валютний ринок Форекс чув багато хто. Але далеко не всі пробували реально торгувати на ньому. Самостійно розібратися в тому, як влаштований цей ринок, з огляду на всі аспекти, вельми непросто. Ще складніше поодинці випробувати отримані знання на практиці і досягти при цьому успіху. Нами зібрані поради досвідчених трейдерів і складений список всього необхідного для успішного торгового старту.

Чи справді можна заробити на Форекс і скільки?

Якби на Форекс заробити було б неможливо, його б просто не існувало. Заробітки тут — цілком реальні. Щоденний оборот валютного ринку становить близько $5 трлн. Для безлічі людей у всьому світі це навіть основний дохід. Масу підтверджень тому можна знайти в мережі Інтернет на тематичних сайтах і форумах.

Як заробляти, зрозуміти не складно. Відбувається купівля (продаж) валютного активу за однією ціною, а потім його продаж (купівля) за іншою, більш вигідною. Різниця між купівлею і продажем є прибутком.

Переваги ринку Форекс для заробітку

У будь-якого ринку, будь-якого способу заробити, є свої притаманні риси та переваги. У Forex їх кілька:

• Цілодобова робота дозволяє здійснювати торгові операції в будь-який час доби;

• Ринок є найбільш ліквідним. Іншими словами, всі активи тут реалізуються в найкоротші терміни, а надійні брокери досить швидко конвертують заробіток клієнтів в реальні гроші;

• Почати торгівлю можна з будь-якої суми, але найефективніше робити депозити (поповнення) від $100. Саме ця сума найчастіше вказується в якості мінімального депозиту для найактуальніших торгових рахунків більшістю надійних брокерів;

• Різноманітність торгових інструментів — валютні пари, цінні папери, дорогоцінні метали, криптовалюта. У компанії Альпарі, наприклад, їх більше 60;

• Необмежений рівень прибутку;

• Є можливість максимально спростити свою торгівлю, використовуючи перевірені стратегії досвідчених трейдерів (торгівля за сигналами) або автоматичні радники, які допоможуть проаналізувати графіки і зробити оптимальний вибір: коли відкрити угоду і в якому напрямку (покупка/продаж).

З чого потрібно почати свою роботу на валютному ринку?

Щоб торгувати на Форекс, необхідно вибрати брокера. Без нього не обійтися. Саме брокер є посередником між валютним ринком і простим трейдером. Тому від правильного вибору посередника може залежати успіх і прибутковість більшості угод. Для вибору брокера існує ряд певних критеріїв.

Найбільш важливі з них:

• Стаж діяльності брокерської компанії на ринку;

• Надані брокером торгові умови, способи введення і виведення коштів;

• Рекомендації досвідчених трейдерів.

На ринку не так багато компаній, які відповідають цим критеріям. Одна з них — Альпарі. Більше 20 років досвіду, хороший вибір інструментів і репутація надійного посередника серед трейдерів говорять самі за себе.

Крім того, Альпарі не обмежується лише наданням послуг, а сама розробляє нові. Так, цей брокер першим в галузі розробив і впровадив програму лояльності з різноманітними знижками і Кешбек, а також є автором популярного сервісу інвестиційних рахунків (ПАММ-рахунки).

Торгівля на реальному рахунку

Після реєстрації на сайті брокера починається торгівля реальними коштами. Перш ніж торгувати, слід ретельно підготуватися і продумати весь план дій, щоб швидка зміна ситуації на валютному ринку не обернулася можливою неприємною несподіванкою.

Основні моменти, на які слід звернути увагу:

• Будучи теоретично підкованим початковими знаннями про торгівлю і освоївши основну термінологію, слід сформулювати чіткий торговий план (торгову систему) з урахуванням всіх дрібниць. Цієї системи слід неухильно дотримуватися надалі. Різко змінювати її в процесі торгівлі не можна. Це загрожує небажаними наслідками. Надалі систему можна тільки вдосконалити;

• Чітко планувати свій бюджет. Саме ця обставина вбереже від можливих фінансових втрат або мінімізує їх;

• Повністю виключити азарт і стрес з торгового процесу. Інвестувати тільки ту суму, яку можна дозволити собі втратити. Гранично точно позначити межі ризику;

• Не прагнути до швидкого збагачення. Жадібність — поганий порадник.

Висновок

Торгувати на ринку може будь-яка людина, яка досягла повноліття. Процес торгівлі реалізується з будь-якої точки земної кулі. Для цього необхідна наявність комп'ютера і інтернет-зв'язку. Причому, відсутність економічної освіти зовсім не критична.

Щоб отримувати регулярний прибуток, треба щодня вчитися і бути в курсі важливих економічних і політичних подій. Почніть використовувати всі переваги торгівлі на Форекс вже сьогодні, а провідний брокер в СНД Альпарі надасть вам всі умови для ефективної співпраці.

Джерело: Мінфін