Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 березня 2019, 14:06

Голова ФРС відмовився від підвищення процентної ставки

На вчорашній прес-конференції Джером Пауелл повідомив, що підвищення процентної ставки відбудеться не скоро через занижений рівень інфляції в США та істотні ризики, зауважують в LBLV.

Як стверджують аналітики, керівництво Федеральної резервної системи завершило процес нормалізації процентних ставок, але в Центробанку очікують на ще одне підвищення у 2020 році.

Джером Пауелл повідомив, що потрібно почекати і дозволити ситуації прояснитися, а поки варто зберігати терпіння. Саме на «терпінні» зробив акцент голова ФРС, зазначивши, що потрібно його проявити і поки не поспішати з підвищенням процентних ставок.

Незважаючи на те, що процентні ставки не будуть підвищуватися, а макроекономічні прогнози погіршилися, Пауелл відзначив, що новий прогноз ФРС буде позитивним. Це пов'язано з тим, що сильними залишаються фундаментальні фактори, а ринок праці показує позитивну тенденцію щодо зростання більшості показників. Також відзначається низький рівень безробіття і збільшення доходів.

Не дивлячись на це, інфляційні дані в США залишаються на низькому рівні, що змушує ФРС відмовитися від будь-яких дій. На думку Джерома Пауелла, низька інфляція є одним з найсуттєвіших викликів сьогодні.

Хоча порівняння з Японією, яка вже тривалий час знаходиться в дефляції, не прозвучало, багато аналітиків LBLV упевнені, що саме цей приклад лякає ФРС. При цьому на Уолл-Стріт вважають, що така політика Федрезерву призведе до зміцнення інфляційних показників. Пауелл також зазначив, що немає передумов для додаткового стимулювання економіки, тому процентні ставки знижуватися не будуть.

Крім ситуації всередині держави, існують зовнішні ризики, що впливають на економіку США. Це зниження економічного зростання в Китаї і Європі, Брексит, торговий конфлікт з КНР, які будуть впливати на подальші рішення ФРС разом з макроекономічними показниками і прогнозами.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися