Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 березня 2019, 16:10

МЕРТ розповіло про зміни у сфері захисту прав споживачів

В Мінекономрозвитку до всесвітнього дня захисту прав споживачів відзвітувалися про свої успіхи та плани на майбутнє у цьому напрямку. 

Наразі Мінекономіки працює над реалізацією Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року.

Яких змін чекати та що вже зроблено

  • Заборонено продаж товарів, що імітують продовольчі товари та ставлять під загрозу безпеку або здоров’я споживачів, зокрема дітей.
  • Запальнички стануть безпечнішими завдяки змінам до Правил роздрібної торгівлі непродовольчими товарами. На ринках можуть бути розміщені лише запальнички, захищені від можливого використання дітьми. Також заборонено розміщувати на ринку нестандартні запальнички.
  • Буде створено проект закону «Про захист прав споживачів» у новій редакції. В ній буде враховано недоліки наявної системи захисту прав споживачів та імплементовано директиви Європейського Союзу, пов’язані з гарантіями для споживачів, досудовим захистом прав споживачів, забороною несправедливих торговельних практик, електронною комерцією та ін.
  • Цього року Мінекономрозвитку запустить зручні інноваційні рішення. Вони допоможуть споживачам без зусиль поскаржитись у випадку виявлення небезпечної продукції та перевірити безпечність нехарчових товарів. Бізнес, в свою чергу, дізнається про вимоги до різних видів продукції.

Крім того, в міністерстві підготували невелику підбірку з роз'ясненнями основних питань щодо захисту прав споживачів. 

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися