Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 березня 2019, 18:24

Оцінка майна: скільки доведеться заплатити у 2019 році

Незалежна оцінка необхідна для проведення операцій з купівлі-продажу житла, укладення договорів на іпотеку і у безлічі інших випадків. Звіти незалежних експертів допомагають оцінити ризики операцій з нерухомістю.

Портал Domik.ua дослідив тарифи на оцінку майна на сайтах, які офіційно здійснюють реєстрацію звітів про оцінку в Єдиній базі даних звітів про оцінку та їх використання. На сайті Фонду державного майна України зазначено чотири такі майданчики: «ОЦІНКА.online», «ЕКСПРЕС ОЦІНКА», «ПРОФЕСІЙНА ОЦІНКА», «РЕЄСТР ОЦІНКИ».

Вартість однієї послуги за один факт отримання інформації для суб'єкта оціночної діяльності, в залежності від оціночної вартості об'єкта, приведена в таблиці для кожного Оператора:

На усіх зазначених майданчиках вартість однієї послуги за операціями по одному факту отримання інформації з Єдиної бази даних звітів про оцінку про реєстрацію (наявність присвоєного унікального номеру) одного звіту про оцінку для приватного нотаріуса становить 1,20 грн. Ціна не залежить від оціночної вартості об'єкта оцінки.

Придбати квартиру в новобудові на вигідних умовах

Коментарі - 5

+
+59
Ігор Петров
Ігор Петров
14 березня 2019, 20:46
#
Блин ну вычитывайте статьи перед публикацией ((
Составляет 1,2 гривен
Недорого
+
0
Аделина Иноземцева
Аделина Иноземцева
15 березня 2019, 12:31
#
Круто, что для частного нотариуса составляет 1,20 грн, конечно даже не вериться, что такое реально, но общалась 3 мес. назад с юристом, он говорил, что для них взять одну бумажку реально можно за 1,20 грн.
+
+11
Светлана Волкова
Светлана Волкова
15 березня 2019, 15:34
#
Мы уточнили этот момент у нотариуса. Все верно, частный нотариус во время сделки проверяет оценку оценщика за 1,20 коп. Уточните, пожалуйста, что именно вызывает у Вас несогласие.
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
18 березня 2019, 21:58
#
Да так и есть 1.2 грн
Просто когда это все начиналось стоимость одной проверки для нотариуса что-то около 500 гривен было
+
0
Евгений Ник
Евгений Ник
18 березня 2019, 23:12
#
Продаёшь жильё — это реальные деньги! А это значит, что государство и ЕГО прихлебатели ТУТ как ТУТ!!! Один только налог на прибыль ДО получения прибыли — чего стоит!!! «Плати лаве, плати лаве, и будет легче твоей голове» Агов! Конституцыонный суд — ты где???? А, занят скасуванням відповідальності за незаконне збагачення???
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися