Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 березня 2019, 12:49

Facebook створить сервіс по типу WeChat. Чого чекати від акцій

Керівництво компанії працює у напрямку створення сервісу, який об'єднає в собі зашифровані повідомлення, інтернет-торгівлю і платіжні послуги, повідомляє LBLV. Все це схоже на модель китайського проекту WeChat. Марк Цукерберг вважає, що це допоможе відійти від бізнес-моделі, орієнтованої на рекламний дохід, адже зараз реклама приносить 98% від загальної виручки Фейсбуку.

Чим схожі два проекти?

Аналітики назвали новий проект Фейсбуку «західним WeChat'ом», вказуючи на схожість з китайською платформою, що належить компанії Tencent. Незважаючи на те, що проекти насправді різні, вони мають схожі кінцеві цілі: створення універсальної програми, яка об'єднає всі види послуг − від покупок в інтернеті до онлайн-ігор і конфіденційного спілкування.

В Фейсбук розробляють свою криптовалюту

Керівництво Facebook давно вивчає WeChat і планує використовувати переваги цієї програми у своїх розробках. Коли компанія купила WhatsApp і Instagram, то обігнала всіх своїх конкурентів. Додаток Messenger перестав бути просто чатом − сьогодні тут є відеоігри, доповнена реальність, боти для розсилок і інші функції.

Експерти LBLV відзначають, що безперечною перевагою WeChat є платіжна система WeChat Pay. З її допомогою можна розрахуватися в мережі або магазинах, використовуючи безготівковий розрахунок, просто просканувавши QR-код. Фейсбук також розглядає введення такої функції. В компанії вже почали розробку власної криптовалюти. У Facebook впевнені, що власна платіжна система створить нове джерело доходів, крім реклами.

Як відреагують акції Facebook?

Аналітики вважають, що в найближчий рік акції компанії виростуть в ціні більше, ніж на 22% − до 210 доларів за цінний папір. Тому варто замислитися про їхню покупку вже сьогодні. Експерти впевнені, що будь-який розвиток Facebook, який не може привести до порушення конфіденційності даних користувачів, позитивно вплине на зростання акцій.

Коментарі - 1

+
0
An GenShuo
An GenShuo
14 березня 2019, 15:50
#
Якщо facebook це вдасться то компанія зможе повернути довіру користувачів за допомогою зашифрованих повідомлень.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися