Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 березня 2019, 19:15

Clearstream відкриває рахунок в цінних паперах в НБУ

13 березня міжнародний депозитарій цінних паперів Clearstream та Нацбанк підписали угоду про кореспондентські відносини для подальшого відкриття рахунку у цінних паперах у депозитарії НБУ. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

13 березня міжнародний депозитарій цінних паперів Clearstream та Нацбанк підписали угоду про кореспондентські відносини для подальшого відкриття рахунку у цінних паперах у депозитарії НБУ.
Фото: bank.gov.ua

Що це значить

  • Вперше за свою історію Україна приєднується до міжнародного депозитарію цінних паперів. Цей крок є ключовим етапом очікуваного найближчим часом запуску «лінку» між Нацбанком України та Clearstream.

Що це дасть

  • Встановлення лінку з Clearstream спрощує доступ іноземних інвесторів до українського ринку цінних паперів, а саме облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП).
  • Розрахунки за гривневими ОВДП здійснюватимуться через систему ICSD, що зменшить трансакційні і часові витрати інвесторів на проведення таких операцій для інвесторів.
  • Водночас підписання договору з Clearstream підвищить привабливість та ліквідність ринку державних цінних паперів України.
  • Український уряд отримає переваги від розширення кола джерел довгострокового фінансування, зниження вартості боргових коштів і покращення валютної структури державного боргу за рахунок більшого попиту на цінні папери, номіновані у гривні.
  • Кореспондентські відносини з міжнародним депозитарієм Clearstream забезпечать приплив іноземного капіталу до української економіки і посилять її фінансову стабільність.

Коментарі - 2

+
+15
greenozon
greenozon
13 березня 2019, 20:42
#
Дуже багатообіцяюча та перспективна новина!
питання — чому так пізно прийняли таке важливе рішення :)
+
+30
Qwerty1999
Qwerty1999
13 березня 2019, 20:56
#
Переговорный процесс с Clearstream был инициирован Валерией Алексеевной Гонтаревой.
Ну а теперешнее руководство НБУ всего-лишь завершило начатое…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися