Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2019, 18:47

Україна очолила Робочу програму зі статистики публічних закупівель СОТ

Україна очолила Робочу програму зі збору та звітності статистичних даних (Work Program on Collection and Reporting of Statistical Data) Всесвітньої організації торгівлі (СОТ). Про це йдеться в повідомленні МЕРТ.

Україна очолила Робочу програму зі збору та звітності статистичних даних (Work Program on Collection and Reporting of Statistical Data) Всесвітньої організації торгівлі (СОТ).
Фото: politring.com

Що це означає


«25-27 лютого 2019 року в межах засідання комітету Угоди про державні закупівлі СОТ Україна вперше в історії її членства в організації обрали головою Робочої програми зі збору та звітності статистичних даних», — сказано в повідомленні МЕРТ. До цього програму очолювали США.

Серед головних напрямів програми, які озвучила українська делегація, — розроблення уніфікованої методології збору та звітності про дані держзакупівель країн-членів Угоди про держзакупівлі, а також подальше розширення використання стандарту відкритих даних у сфері державних закупівель Організації міжнародної економічної співпраці.

Україна приєдналася до Угоди СОТ про держзакупівлі в 2016 році. У результаті українські компанії отримали право брати участь у держзакупівлях 47 країн-членів GPA.

Загальний обсяг ринку держзакупівель СОТ оцінює в 1,7 трлн дол. щорічно.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися