Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2019, 13:30

Облгази перевірять через завищені платіжки

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розпочала перевірку 8 операторів газорозподільчих мереж за донарахування обсягів спожитого газу. Про це повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко на сторінці у Facebook.

Нацкомісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розпочала перевірку 8 операторів газорозподільчих мереж за донарахування обсягів спожитого газу.
Фото: marker.ua

Що відомо

«Ми вже учора одночасно розпочали планові та позапланові перевірки діяльності 6 операторів газорозподільних мереж, — це Вінницягаз, Волиньгаз, Івано-Франківськгаз, Київоблгаз, Харківгаз, Чернігівгаз. Сьогодні стартувала перевірка Закарпаттягазта Хмельницькгаз», — повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

За її словами, перевірки облгазів триватимуть до середини квітня 2019 року. Результати перевірок оголосять публічно та публічно обговорять.

Загалом НКРЕКП планує перевірити 19 облгазів. За даними регулятора, ці установи донараховували українцям до 10% обсягів спожитого газу за «приведення до стандартних умов».

Нагадаємо, що наприкінці 2018 року облгази почали надсилати споживачам платіжки зі збільшеними, донарахованими обсягами споживання.

23 листопада 2018 року НКРЕКП заборонила облгазам здійснювати такі донарахування у платіжках. Облгази цю заборону проігнорували, а 15 лютого 2019 року подали на НКРЕКП до суду.

Коментарі - 4

+
+71
alexqvazar
alexqvazar
12 березня 2019, 15:33
#
Их нужно проверять не за 2018, а с 2014 года и всю переплату возвращать потребителям деньгами с извинениями в виде определенного количества газа оплаченного облгазами на счета потребителей по ценам на дату переплаты.
А то привыкли за счет потребителей и государства, обворовывая их, «богатеть».
+
+15
Буква Ґ
Буква Ґ
12 березня 2019, 15:56
#
Еще и по средней депозитной ставке отбашлять бабок
+
+30
Григорий П
Григорий П
13 березня 2019, 15:52
#
Дешевый газ ушел на заводы ахметовых, фирташей и пр. Теперь ахметовский Ляшко пиарится, что вернет народу справедливость по газу
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
14 березня 2019, 19:23
#
А что там с судебным решением по поводу законности самого НКРЕКП?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися