Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2019, 11:49

Електрокари Tesla подорожчають на 3%. Чого чекати від акцій?

Керівництво компанії Tesla вирішило відмовитися від закриття більшості автосалонів, через що ціни на основну частину представлених автовиробником моделей машин піднімуться на 3%. Незмінною поки залишиться вартість Model 3 у базовій комплектації. Як такі зміни вплинуть на акції компанії − розповідають фахівці LBLV.

У Tesla вирішили закрити вполовину менше дилерських центрів, ніж було спочатку заплановано. Також стало відомо, що почалися переговори з китайськими постачальниками щодо закупівлі батарей для виробництва нових машин. Після виходу новин цінні папери подорожчали на 3%.

У LBLV позитивно оцінюють перспективи розвитку корпорації і очікують, що до кінця року котирування компанії піднімуться до 345 доларів. Вартість цінних паперів може збільшитися більше, ніж на 20%.

За останній рік це перше підвищення цін на продукцію Тесла. Раніше приймалося рішення про зниження вартості електрокарів з метою компенсування покупцям податкових надлишків.

У повідомленні компанії вказується, що подорожчання автомобілів відбудеться 18 березня − до цього моменту можна замовити електрокар за старою ціною. Незмінною залишиться вартість Model 3 − 35 тисяч доларів, решта машин коштуватимуть дорожче на 3%. Керівництво корпорації сподівається таким чином підняти маржу з кожної проданої машини.

Крім США незабаром заводи по збірці електрокарів Тесла відкриються і у Китаї. Уже в травні цього року там буде збудовано цех, який зможе виробляти до 500 тисяч машин щорічно. Для цих цілей керівництво компанії використовує кредитні кошти китайських банків на загальну суму в 521 мільйон доларів.

З метою економії коштів планується закупівля акумуляторів у компанії з Китаю − Contemporary Amperex Technology. Якщо переговори пройдуть успішно, то збірка автомобілів з батареями цієї компанії почнеться ще до кінця поточного року.

Раніше в мережі з'явилася інформація про те, що закупівля акумуляторів корпорацією Тесла відбуватиметься у компанії з Китаю Tianjin Lishen. З ким співпрацюватиме Tesla поки остаточно невідомо, але можна з упевненістю сказати, що це буде китайський постачальник.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися