Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 березня 2019, 11:15

Укргазбанк виконав усі вимоги до приватизації

Укргазбанк виконав усі вимоги до приватизації, передбачені меморандумом з підтримки приватизації банку, підписаним з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Про це з посиланням на дані Мінфіну повідомляє «Фінбаланс».

Укргазбанк виконав усі вимоги до приватизації, передбачені меморандумом з підтримки приватизації банку, підписаним з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC).
Фото: segodnya.ua

Що це означає


Два місяці тому Міністерство фінансів разом з Укргазбанком і IFC анонсувало початок «структурування фінансового інструменту для входження Міжнародної корпорації IFC в капітал банку».

У межах розширення співпраці з IFC банк успішно реалізував проект по роботі з малим та середнім бізнесом «Стати лідером в сфері банківських послуг для МСБ».

Довідка


Власником 94,94% акцій Укргазбанку є держава в особі Міністерства фінансів. У Меморандумі між Україною і МВФ прописана опція входження IFC в капітал Укргазбанку.

У листопаді 2017 року Міністерство фінансів домовилося про співпрацю з міжнародною фінансовою корпорацією IFC в рамках приватизації Укргазбанку.

Згідно з підписаним меморандумом Мінфін підтвердив свої наміри повністю вийти з капіталу банку. Своєю чергою, IFC надасть консультаційні послуги, щоб підвищити інвестиційну привабливість фінустанови.

У лютому 2018 року Кабмін підтримав розроблені Мінфіном оновлені Основи стратегічного реформування державного банківського сектора, які передбачають можливість входження міжнародної фінустанови в капітал Укргазбанк з часткою 20%.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
10 березня 2019, 22:52
#
Потом придется проводить ребрендинг, убирать «належить державi».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися