Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 березня 2019, 10:59

Аналітики прогнозують новий інвестиційний БУМ

Консалтингова компанія Gartner, дослідженням якої регулярно присвячуються статті Financial Times, The Wall Street Journal та інших видань, ще в 1995 році запропонувала Hype-cycle — криву зрілості технологій, що графічно представляє стадії через які проходять технології в ході свого становлення. Дослідження Gartner вважаються ключовими в ринку IT-технологій.

Gartner стверджує, що будь-яка технологія на шляху свого становлення проходить через 5 стадій: запуск, пік завищених очікувань, прірва розчарувань, схил просвіти і плато продуктивності. Дана теорія дуже добре «лягає» на те, що відбувається з ринком криптовалют, давайте розберемося разом.

Запуск технології:

1 — 2004 — запропонований перший алгоритм багаторазового доказу виконань роботи для організації електронної валюти.

2 — 2008 — людиною або групою людей під псевдонімом Сатоші Накомото був опублікований файл з описом протоколу платіжної системи у вигляді однорангової мережі (Bitcoin / BTC).

3 — 03.01.2009 — сформований перший блок, перша винагорода в 50 BTC.

4 — 12.01.2009 — перша транзакція 10 BTC.

5 — кінець 2009 — початок майнінгу Bitcoin.

6 — 22.05.2010 — покупка піци за 10000 BTC.

7 — 2013 — ФРС заявляє, що вони дотримуються позитивної політики у відношенні криптовалют. Вони сприяють більш безпечному розвитку і ефективному грошовому обігу. Банки проявляють інтерес до блокчейн.

8 — червень 2013 — проведення першого ICO (Initial coin offering — публічне залучення коштів на реалізацію нового блокчейн проекту).

9 — 2014 — ICO Ethereum. Поява блокчейн-платформ.

10 — 2014 — Технологія Блокчейн інтегрується в різні сфери життя. Застосування технології значно ширше, ніж криптовалюти.

11 — грудень 2016 — комісія з цінних паперів і бірж SEC представила рекомендації з проведення ICO.

Пік завищених очікувань:

12 — 2017 — пік ICO. Блокчейн проекти з усього світу залучають десятки мільйонів доларів за лічені хвилини. Смарт-контракти використовуються для угод в реальному секторі економіки, виключаючи посередників.

Прірва розчарування:

13 — жовтень 2017 — перша транзакція між блокчейн Bitcoin і блокчейн Ethereum.

14 — жовтень 2017 — перша в історії кримінальна справа про шахрайство при проведені ICO.

15 — 11 січень 2017 — CME Group почали торги ф'ючерсами на BTC.

16 — початок 2018 — 59% з проведених за 2017 рік ICO закінчилися невдачею.

17 — 2018 — У США і багатьох інших країнах, вже сформовано бачення по відношенню до криптовалют, а також рекомендації щодо застосування законодавства для регулювання ICO.

18 — 2018 — ICO відкрило великі можливості для шахраїв — втрати інвесторами більше $1 млрд, 81% проектів виявилися фальшивими.

19 — кінець 2018 — згідно з дослідженнями, успішними виявляються лише близько 3% всіх ICO.

Згідно з Hype-cycle, в кінці 2018 року технологія блокчейн знаходиться на стадії «Прірва розчарувань» — ентузіазм інвесторів згас, і потрібні зовсім інші рішення в цій сфері.

Якщо ще в середині 2017 року згадка блокчейн викликала захват у інвестора, зараз це скоріше сприймається негативно. На жаль, в головах більшості присутній такий логічний ряд: блокчейн = криптовалюта = втрата грошей.

Важливо! Уже настав «схил просвіти».

Перше, що важливо зрозуміти — можливості технології блокчейн дуже широкі і криптовалюти є найпримітивнішим її застосуванням. Якщо говорити про застосування технології в фінансовому секторі, то потенціал технології — створення цифрових активів, за вартістю яких стоять реальні активи, а не тільки ринковий попит.

На самітах G-20 дуже активно обговорюється застосування технології блокчейн для оцифрування і передачі майнових прав на активи. У стратегіях розвитку держав вже прописані плани, щодо переведення державних реєстрів на блокчейн, що дозволить створити абсолютно новий, прозорий і безпечний формат взаємодії — цифрову економіку, де неможливо шахрайство в умовах сьогоднішнього розвитку технологій. І все це на основі однієї технології — блокчейн. Цифрові технології розвиваються дуже стрімко і перехід до цифрової економіки неминучий.

Багато країн надають статус цінних паперів так званим сек'юріті токенам — цифровому коду, до якого можна прив'язати право власності на певне майно. Набирає популярності процес STO (security token offering), куди біжать всі блокчейн-ентузіасти і криптоінвестори. Багато хто вважає що це і є прорив і саме тут і буде черговий хайп. Але ні. Визнання сек'юріті токена на державному рівні не є ключовим рішенням для створення цифрової економіки, хоча і сприяє цьому. Варто відзначити, що потенціал ринку цифрових активів вкрай великий і ті, хто розуміє що перехід до цифрової економіки неминучий, зможуть заробити по-справжньому великі гроші на цьому перехідному етапі.

На що ж робити ставку?

На сьогоднішній день найактуальнішими в даному секторі стануть рішення, які не чекатимуть державного регулювання і визнання, а самі візьмуться за створення великих інфраструктурних проектів. Для переходу до цифрової економіки недостатньо визнання державами криптовалют і цифрових активів. Необхідно створити платформу, яка об'єднає в цифровому просторі 5 учасників:

• Бізнес, частка власності якого буде виражена у цифровому вигляді.

• Інвесторів, які будуть вкладати гроші в такий бізнес — хоч 1 цент, хоч мільйони доларів.

• Аудиторів, які будуть ретельно перевіряти бізнес проекти на можливість їх реалізації і контролювати їх діяльність.

• Промоутерів (представників), які будуть популяризувати дані бізнес-проекти і залучати кошти інвесторів.

• Держави, які продовжать контролювати активи і взаємини учасників в своїх юрисдикціях, тількі в режимі онлайн.

Все це дозволяє не входити в конфронтацію з державами, а надає можливість перевести їх на новий еволюційний етап – етап цифрової держави. Відповідно, в юридичному контексті, такий проект повинен бути таким собі прототипом держави, де є власна Конституція, порушення якої неможливо.

Над створенням подібних платформ сьогодні працюють спеціалісти з усієї планети, але радує те, що перше в світі рішення розроблено саме в Україні. Якщо Вам важко уявити, як це буде реалізовано на практиці, подивіться відео від компанії Finsovetnik, яка однією з перших стала інвестором такої платформи.

Бізнес-модель даної платформи захищена патентом. Заявка подана і зареєстрована через організацію WIPO (World Intellectual Property Organization). Патентування винаходів відбувається по міжнародній патентній системі PCT (Patent Cooperation Treaty), яка за допомогою Договору про патентну кооперацію РСТ допомагає заявникам патентувати свої винаходи в багатьох країнах. Таким чином, подаючи одну міжнародну патентну заявку по процедурі РСТ, заявник може забезпечити своєму винаходу охорону в 152 Договірних Державах РСТ.

Даний патент забезпечує захист бізнес-моделі і спосіб здійснення транзакцій і є бар'єром входу в ринок для конкурентів.

Концепція даної Системи була сформована ще в 2015 році, а публічно представлена в квітні 2017 року. На момент написання статті Система налічує понад 30000 учасників з 43 країн. На реалізацію проекту було залучено $ 88 464 449 інвестицій від приватних інвесторів, серед яких засновники і клієнти компанії Finsovetnik. З моменту старту до моменту написання статті, зростання капіталізації Системи складає + 378% при тому, що проект реалізований менш ніж на 20% і його глобальна презентація світовій спільноті запланована на кінець вересня 2019 року.

Карта розвитку Системи описана і представлена на сайті компанії Finsovetnik і доступна за посиланням.

Вже запущена торгова платформа — біржа цифрових активів, яка має ліцензію на здійснення обміну цифрових валют на фіатні в юрисдикції Європейського союзу.

На весні 2019 року буде опубліковано заключення Академії правових наук України, яке закріпить правові основи функціонування даної платформи на офіційному, міжнародному рівні і надасть рішення, до якого так і не змогли прийти на міжнародних самітах і форумах.

Вищевикладених фактів буде досить, щоб зрозуміти суть і потенціал даної Системи. Виходячи зі стратегії розвитку і виходу на нові ринки, компанія Finsovetnik прогнозує, що в найближчі 5 років зростання капіталізації Системи складе + 2087% з моменту написання даної статті.

Записатися на персональну консультацію в компанію Finsovetnik можна на сайті, за посиланням.

Коментарі - 3

+
+15
spekulant
spekulant
6 березня 2019, 21:31
#
Мошенники как всегда ищат лохов…
+
+15
mary27
mary27
7 березня 2019, 0:27
#
«компания Finsovetnik прогнозирует, что в ближайшие 5 лет рост капитализации Системы составит +2087% с момента написания данной статьи» — вспоминается навязчивая мелодия пасодобля «Рио-Рита»:
https://www.youtube.com/watch?v=ZNewE-9-1xc
+
+7
Chateau
Chateau
7 березня 2019, 15:38
#
Автор — анти-Демура какой-то. :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися