Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 березня 2019, 17:10

Телефонні шахраї: чиновників просять погасити кредити

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що невідомі, представляючись співробітниками агентства, намагаються по телефону дізнатися у суб'єктів декларування особисті дані. Про це йдеться в повідомленні НАЗК.

Національне агентство з питань запобігання корупції заявляє, що невідомі, представляючись співробітниками агентства, намагаються по телефону дізнатися у суб'єктів декларування особисті дані.
Фото: shpionam.net

Як діють шахраї

  • Під виглядом перевірки декларацій невідомі особи, представляючись працівниками апарату Нацагентства, намагаються отримати будь-яку інформацію про громадян, на яких поширюється дія закону «Про запобігання корупції», або членів їхніх сімей, вимагають погашення кредитів тощо.


В агентстві наголосили, що вони не просять надавати жодну інформацію в такий спосіб. Будь-які відомості у суб'єкта декларування або відповідного органу уповноважені особи Нацагентства запитують в офіційній письмовій формі поштовим відправленням або електронним листом.

«Рішення про проведення повної перевірки декларацій приймається на засіданні Національного агентства, про що електронним листом повідомляється відповідний суб'єкт декларування. Така інформація розміщується на офіційному веб-сайті агентства», — заявили у відомстві.

Читайте також: У деклараціях виявили недостовірні відомості на 8,5 мільярдів

НАЗК просить в разі спроб невідомих осіб отримати інформацію під виглядом повної перевірки декларації повідомляти про це на електронну пошту агентства.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися