Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 березня 2019, 16:38

ДФС пояснила, хто має платити податок за аренду квартир

Якщо фізична особа-орендар нерухомого майна не є суб'єктом господарювання, то відповідальним за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету є орендодавець. Про це йдеться у повідомленні ДФС.

Якщо фізична особа-орендар нерухомого майна не є суб'єктом господарювання, то відповідальним за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету є орендодавець.
Фото: 24tv.ua

Що це значить

  • Орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету в строки, встановлені для квартального звітного (податкового) періоду.
  • А саме: протягом 40 календарних днів, після останнього дня такого звітного (податкового) кварталу.
  • Сума отриманого доходу, сума сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання за результатами такого року відображаються у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

 Інвестиції в нерухомість.  Об'єкти Київміськбуду

  • Крім того, у разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості, нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабміном.
  • За порушення порядку чи строків подання зазначеної інформації нотаріус несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або строків подання податкової звітності.
Отримати пропозицію

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися