Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 березня 2019, 14:05

Нафта подорожчала на 23% з січня. Акції нафтовидобувних компаній пішли вгору

Зростання нафтових котирувань вплинуло на подорожчання акцій нафтовидобувних компаній з Китаю і США. Так, барель нафти збільшився в ціні на 23%, а акції компанії Chesapeake Energy подорожчали на 49%, відзначили фахівці LBLV.

Вчора на біржі ICE ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 1,3%, піднявшись до 65,9 долара за барель. З січня показник збільшився на 23%.

Подорожчання продукції відбилося на акціях нафтовидобувних підприємств у всьому світі. Так, відзначається, що найбільше з початку року показали зростання цінні папери таких організацій як Chesapeake Energy (49%), Southwestern Energy (33%) і Apache (29,5%).

Вартість нафти збільшилася після появи у ЗМІ обнадійливих новин щодо завершення торгового конфлікту між Китаєм і США. З боку Пекіна очікується скасування санкцій на продукцію зі Штатів, а Вашингтон обіцяє зняти додаткові податки на китайські товари. Експерти на lblv.com вважають, що рішення торгових проблем найбільших нафтоспоживачів позитивно вплине на попит продукції. Після інформації про скорочення нафтовидобутку в світі це може підняти ціни на сировину.

Підтримали ситуацію на ринку також дані компанії Baker Hughes про зниження числа бурових установок в США до мінімального значення з травня минулого року − до 843 штук.

Аналітики також відзначають зниження нафтовидобутку країнами ОПЕК в лютому до мінімуму чотирирічного періоду. Зменшили видобуток сировини такі країни як Кувейт, Ангола, ОАЕ, Саудівська Аравія. Також вказується на скорочення поставок з таких держав як Венесуела і Іран.

Експерти LBLV очікують підвищення котирувань нафти марки Brent до 70 доларів за барель вже в поточному році. Інші аналітики вважають, що вартість нафти може досягти навіть 85 доларів за барель.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися