Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 березня 2019, 9:12

Частка NPL в банках держсектору скоротилась — Мінфін

За підсумками 2018 року банки держсектору зменшили прострочену заборгованість на 5 млрд грн та здійснили реструктуризацію на 21 млрд грн. Про це йдеться у першому регулярному звіті Мінфіну.

За підсумками 2018 року банки держсектору зменшили прострочену заборгованість на 5 млрд грн та здійснили реструктуризацію на 21 млрд грн.
Фото: finclub.net

«Звіт з роботи державних банків по NPL Мінфін зобов’язався оприлюднювати щопівроку. Ми також плануємо вже в найближчі кілька місяців оприлюднити аналітичний звіт, в якому буде представлено розширену інформацію про основні показники діяльності державних банків та інформацію про стан справ з судовими позовами та зверненнями до правоохоронних органів», - йдеться у звіті.

За словами міністра фінансів Оксани Маркарової, у липні минулого року Рада фінансової стабільності створила Комітет з врегулювання питання непрацюючих кредитів державних банків, яким було розроблено рекомендації для роботи з непрацюючими кредитами, і перші результати вже було досягнуто.

«Поряд з цим, нашим пріоритетним завданням є якомога швидше впровадження інструментів та механізмів, які сприятимуть прискоренню вирішення проблеми NPLs», - нагадала міністр.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися