Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 лютого 2019, 12:27

Терезу Мей поставили перед фактом, Brexit під питанням, фунт на етапі зростання

Фунт стерлінгів знаходиться у висхідному тренді на тлі повідомлень про відстрочку Brexit. Чи можливий такий сценарій, пропонують проаналізувати аналітики LBLV. Чи варто інвестувати в фунт на даному етапі або Мей зможе швидко виправити ситуацію?

Про що не можуть домовитися Великобританія і ЄС?

Після низки консультацій Терези Мей з Брюсселем, стало зрозуміло, що сторони не можуть прийти до рішення, яке б влаштовувало всіх. Прем'єр-міністр Великобританії наполягає на корекції угоди. Уряд не хоче допустити такий механізм як «бекстоп», який має на меті збереження для Північної Ірландії місце в митному союзі, а також єдиному ринку Європейського союзу. Ця позиція може сформувати прикордонну інфраструктуру на кордоні між Північною Ірландією та Британією. У свою чергу, ЄС відмовляється вносити будь-які коригування в зафіксовану угоду.

Нагадуємо, що вихід Великобританії з Європейського союзу запланований на 29 березня цього року. Але так як загальних положень досягнуто не було, Тереза ​​Мей допустила можливість реалізації Brexit без угоди, що може значно позначитися на економіці країни.

На це припущення активно відреагували багато членів уряду Великобританії. Стало відомо, що, як мінімум, 15 міністрів пригрозили відставкою Мей, якщо вона піде на вихід без угоди. Якщо прем'єр-міністр не підпишеться під угодою, уряд буде вимагати відстрочку Brexit.

Паралельно Лейбористська партія Великобританії озвучує плани про новий референдум по Брексіт. На питання – чи може Великобританія залишитися членом ЄС? Фахівці LBLV відповідають скептично, такий варіант має малу ймовірність реалізації. Голосування в парламенті по цьому референдуму не зможе зібрати необхідну кількість голосів депутатів.

Міжнародні ЗМІ: Bloomberg News, The Sun і Daily Mail стверджують, що Тереза ​​Мей готова виключити вихід з складу ЄС без угоди. Також прем'єр-міністр розглядає можливість відстрочки Brexit.

Скасування Brexit малоймовірна, відстрочка можлива

Учасники фінансового ринку показово відреагували на дані події. Ймовірно, багато інвесторів вважають, що Брексіт може бути скасований. Котирування фунта стерлінгів розташовуються у висхідному тренді. Нагадуємо, що останнє максимальне значення було зафіксовано 31 січня на рівні $ 1,3149. У вівторок – 26 лютого фунт виріс до $ 1,3131 на lblv.com. У середу пройдуть чергові голосування по Brexit.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися