Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 лютого 2019, 12:47

«Мінфін» проводить Валютний форум. Кому й навіщо туди йти

Уже за два дні, 27 лютого, відбудеться Український Валютний Форум — знакова подія, яка збере ключових гравців валютного ринку.

Валютний форум — це можливість для банкірів, керівників інвестиційних компаній та мікрофінансових організацій безпосередньо поспілкуватися з представниками фінансових регуляторів — Національного банку, Нацкомфінпослуг, а також Державної фіскальної служби та юристами.

Учасники форуму підведуть перші підсумки скасування валютних обмежень та перспективи подальшої валютної лібералізації. Дізнаються, як працювати в нових умовах, які обмеження наступними скасує Нацбанк, розглянуть шляхи вирішення проблем, з якими вже зіткнувся бізнес і банківський сектор, і які ще тільки можуть виникнути в майбутньому. Вони дізнаються, за які порушення і які санкції можуть до них застосовувати і як відстоювати свої права в новій валютній реальності.

Не пропустіть шанс купити останні квитки!

При підготовці програми ми враховували інтереси всіх гравців валютного ринку. Але є кілька категорій учасників, для яких інформація буде найбільш актуальною та корисною.

1. Представники фінмоніторингу, комплаєнс та валютного контролю банків з перших рук дізнаються про нюанси нового законодавства

Ключовими спікерами на Валютному форумі виступлять експерти, які відповідають за законодавче регулювання, контроль, моніторинг та нарахування штрафів.

  • Заступник голови НБУОлег Чурій;
  • Директор департаменту відкритих ринків — Сергій Пономаренко;
  • Директора Департаменту ліцензування НБУ — Олександр Бевз;
  • Заступник директора департаменту — начальник управління Департаменту фінансового моніторингу — Віталій Черняк.

З ними можна обговорити нестиковки в законодавстві, а також норми, які можуть трактуватися неоднозначно. Учасники форуму першими дізнаються про податкові та правові нюанси проведення валютних операцій в нових умовах. А також про те, які повноваження мають представники контролюючих органів і за які порушення можуть застосовуватися штрафні санкції.

На Валютному Форумі представники міжнародних юридичних груп поділяться кейсами з практики та розкажуть, як найбільш ефективно відстоювати свої інтереси в частині валютного законодавства.

2. Казначеї банків отримають практичні знання та актуальні інструменти для роботи в новому валютному середовищі

Мега-корисні та цікаві презентації представлять:

  • Сергій Пономаренко розповість про форвардів з поставкою та без поставки валюти, а також інші інструменти хеджування валютних ризиків;
  • Компанія Refinitiv (Thomson Reuters в Україні). Доповідь присвячена фінансовим інструментам та технічним рішенням для торгівлі валютою та похідними інструментами FXall на базі інформаційної платформи Eikon, які можна використовувати після валютної лібералізації.
  • Головний експерт ради НБУ Віталій Шапран та керівник підрозділу з корпоративного аналізу групи ICU Олександр Мартиненко проаналізують умови проведення валютної лібералізації, дадуть сценарії і прогноз для курсу гривні в найближчій перспективі.

Також вперше в рамках форуму буде презентовано новий додаток компанії для торгівлі борговими паперами — FIСallout.

3. Топ-менеджери та фінансисти компаній сфери ЗЕД отримають докладні консультації юристів щодо проведення валютних операцій за кордоном

Одна із секцій Валютного Форуму присвячена темі міжнародних переказів, інвестицій за кордон, особливостей відкриття рахунків юридичними і фізичними особами в різних країнах.

Представники міжнародних авторитетних юридичних і консалтингових компаній — Deloitte, Pricewaterhouse, Amber, Dmitrieva & Partners, Saviena Group, Juscu торкнуться наступних питань:

  • персональний комплаєнс;
  • чого очікувати від плану впровадження BEPS;
  • міжнародні вимоги AML;
  • як уникнути блокування рахунків;
  • Закон про КІК (контрольовані іноземні компанії).

Окремим блоком на Форумі виділена тема валютного нагляду: функції банків, повноваження НБУ, ДФС. Начальник відділу контролю за дотриманням податкового законодавства при здійсненні ЗЕД ДФС Олександр Семенище розповість про деталі проведення валютних операцій в нових умовах, можливі проблеми, повноваження контролюючих органів та про те, за які порушення передбачені штрафні санкції.

4. Власники небанківських фінкомпаній, які займаються валютообміном, обговорять нові можливості та спірні питання

Вперше на форумі в Україні розглянуть ряд актуальних питань, які безпосередньо стосуються їх діяльності:

  • Вплив на ринок Закону про «спліт». Чи зможуть небанківські фінансові компанії отримати доступ до СЕП, чи отримають можливість здійснювати онлайн обмін валют.
  • Порядок реалізації правовідносин в сфері валютних операцій. Нові вимоги та адміністративні штрафи. Як вести себе в перехідний період.
  • Спірні питання щодо Постанови № 2 від 02.01.2019 «Про затвердження положення щодо здійснення операцій з валютними цінностями».
  • Проект Закону «Про фінмоніторинг» та нові штрафні санкції: як жити фінкомпаніям в нових реаліях.
  • Автоматизація процесу валютообміну: законодавче поле для використання валютоматів, вимоги до власного капіталу.
  • Правила проведення перевірок пунктів продажу, повноваження перевіряючих органів.
  • Можливість установки мінімального спреда.

Ці та інші важливі теми Валютного Форуму обговорюватимуться з представниками регулятора:

  • Директором департаменту ліцензування НБУ Олександром Бевзом.
  • Заступником директора департаменту — начальником управління департаменту фінансового моніторингу Віталієм Черняком.
  • Членом Нацкомфінпослуг Олександром Залєтовим.

Своїми прогнозами щодо валютної лібералізації також поділяться представники профільних небанківських асоціацій:

  • Голова правління Асоціації «Всеукраїнська Асоціація Фінансових Компаній» Анна Замазєєва.
  • Керівник Асоціації учасників валютного ринку Павло Кушніренко.

Встигніть отримати корисну інформацію раніше за конкурентів!

Купити останні квитки можна тут

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися