Мінфін - Курси валют України

Встановити
15 лютого 2019, 18:20

Мегабанк піднявся в рейтингу стійкості українських банків

Мегабанк піднявся на три позиції в рейтингу фінансової стійкості банків за 4 квартал 2018 року, зайнявши 17-е місце в топ-20 найбільш стійких українських банків за версією ділового порталу «Мінфін».

Наш банк також поліпшив позиції в інших рейтингах порталу – стресостійкості і лояльності клієнтів за підсумками четвертого кварталу минулого року. У минулому році Мегабанк заробив більше 33 млн грн, а з початку цього року прибуток банку склав вже майже 4 млн грн. За рік активи банку збільшилися більш, ніж на 500 млн грн. При цьому також зросла кількість клієнтів банку – на 25 тис. чоловік. Станом на лютий поточного року наш банк обслуговує 596 тисяч клієнтів.

За інформацією порталу, в минулому році українські фінансові установи заробили рекордний прибуток – 21,7 млрд грн. Половину цієї суми вони отримали в 4-му кварталі. В цілому банки поліпшили свої фінансові результати, скоротивши відрахування до резервів та збільшивши комісійний і процентний дохід.

В кінці року банки продовжили нарощувати портфель гривневих депозитів. Клієнтів приваблювало зростання ставок за депозитами і стабільність курсу гривні. Виріс і кредитний портфель банків у гривні, головним чином за рахунок роздрібного кредитування.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися