Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 лютого 2019, 14:50

Е-квиток в Києві: Де купити і як користуватися

За допомогою транспортної картки Kyiv Smart Card, Картки киянина, QR коду на смартфоні або паперового квитка з QR-кодом можна вже сьогодні оплатити проїзд у муніципальному транспорті столиці. Про це повідомив директор департаменту ІКТ КМДА на своїй сторінці у Facebook.

За допомогою транспортної картки Kyiv Smart Card, Картки киянина, QR коду на смартфоні або паперового квитка з QR-кодом можна вже сьогодні оплатити проїзд у муніципальному транспорті столиці.
Фото: Kyiv Smart Card

Як працює e-квиток

  • У салоні наземного транспорту потрібно піднести картку, смартфон або квиток до валідатора й у такий спосіб оплатити проїзд.
  • Для проходу в метрополітені - просканувати транспортну картку на автоматичному пропускному пункті (турнікеті).

Де придбати картку Kyiv Smart Card

  • Kyiv Smart Card уже можна купити та поповнити на десяти станціях метро: Хрещатик, Театральна, Майдан Незалежності, Академмістечко, Лісова, Арсенальна, Теремки, Видубичі, Сирець і Почайна.
  • Поповнити картку можна і в особистому кабінеті киянина та в терміналах iBox.
  • У КМДА обіцяють, що найближчим часом купити та поповнити картку можна буде в терміналах самообслуговування у метро та на станціях швидкісного трамвая, у касах Т-кіосків. Окремо поповнити її можна буде в мобільному додатку Kyiv Smart City, терміналах 2click, на сайтах iPay та Portmone.

Скільки коштує картка

  • Вартість випуску карти Kyiv Smart Card - 50 грн. Її можна просто поповнювати коштами і використовувати для оплати разових поїздок за звичайним тарифом 8 грн за квиток.

За даними КМДА, до 13 лютого бортовими комп’ютерами та валідаторами для електронної оплати проїзду обладнали 1 326 автобусів і тролейбусів. У метро систему Kyiv Smart Card мають 76 турнікетів.

Тестову експлуатацію е-квитка планують закінчити восени цього року. До того часу пасажири можуть користуватися і жетонами, і талонами для проїзду в наземному транспорті.

Коментарі - 3

+
0
An GenShuo
An GenShuo
14 лютого 2019, 5:40
#
Хочу і в регіонах електронний квиток, відстунність маршруток і одну систему на всі види транспорту.
+
0
Ігор Петров
Ігор Петров
14 лютого 2019, 22:09
#
Обещали оплату через пейпас внедрить — это лучше было бы
+
0
avantoffer
avantoffer
16 лютого 2019, 11:22
#
Зачем платить отчисления иностранным владельцам технологии?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися