Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 лютого 2019, 17:40

Таскомбанк — «Валютний банк для бізнесу»

В рамках V Legal Banking Forum, організованого «Фінансовим клубом» та видавництвом «Юридична практика», були нагороджені переможці рейтингу «Банки 2019 року». Таскомбанк став переможцем серед банків з українським капіталом у номінації «Валютний банк для бізнесу».

За даними рейтингу, Таскомбанк показав абсолютний приріст валютних кредитів юридичних осіб за січень-листопад 2018 року в розмірі 51 млн дол. США, що й дозволило стати лідером цієї номінації.

«Кредитуючи у валюті ми уважно аналізуємо можливості клієнта з хеджування валютних ризиків, залежність клієнта від валютного курсу, цінові можливості на його продукцію та послуги, капіталізацію його бізнесу. Це непросто. Однак важко не погодитися з тим фактом, що кредитування реального бізнесу по гривневим ставкам, які в двічі вищі валютних, це теж не безризикова стратегія. Нині більшість банків обрали для себе стратегію стриманого кредитування та пішли в покупку ОВДЗ. Дохідність прекрасна, ризики нижче, проте, якщо так будуть робити всі, то з повною зупинкою бізнесу вклади в ОВДЗ можуть стати досить безперспективним та небезпечним вкладенням. Ми віримо в український бізнес і будемо всебічно його підтримувати.

На 2019 рік у нас великі плани щодо залучення інвестицій в український бізнес зарубіжних інвесторів, українських громадян за спеціальними програмами, які ми вже розпочали реалізовувати в банку», — говорить Володимир Дубєй, перший заступник голови правління Таскомбанку.

Також необхідно відзначити, що Таскомбанк увійшов до ТОП 3 номінацій «Роздрібний банк», «Картковий банк» та «Прибутковий банк».

У розрахунках використані дані звітності банків, що публікує Національний банк, станом на 1 грудня і на 1 жовтня. Ключовими показниками є розмір активів, депозитного й кредитного портфелів фізичних та юридичних осіб, якість кредитних портфелів, прибуток банків, а також кількість активних пластикових карток. Банки з українським капіталом, державні банки й банки з іноземним капіталом аналізувалися окремо.

Замовити картку «Велика п'ятірка» Таскомбанку

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися