Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 лютого 2019, 11:34

Топ-10 пропозицій бізнесу до майбутньої влади

Представники бізнесу презентували топ-10 пріоритетів-пропозицій, які нова влада може взяти за основу своєї майбутньої програми з реформування економіки України. Про це пише Інтерфакс-Україна.

Українська рада бізнесу (УРБ) і Союз українських підприємців (СУП), які об'єднали 73 бізнес-асоціацій і понад 35 тисяч підприємств у Національну бізнес-коаліцію, презентували топ-10 пріоритетів-пропозицій, які нова влада може взяти за основу своєї май
Фото: epravda.com.ua

Головні вимоги бізнесу

  • Бізнесмени закликають замінити податок на прибуток податком на виведений капітал. Ця реформа вкрай важлива для деоффшоризаціі економіки.
  • Турбує бізнес і гніт перевірок перевіряючих структур. Контролювальних органів понад 20, а перевірки мають каральний характер. Всі вони радше кількісні, ніж якісні. Тому потребують від нової влади провести інституційну реформу органів перевірки та контролю: запровадити персональну відповідальність, ризикоорієнтований підхід до перевірок, провести відкриті конкурси на керівні посади.

Читайте також: Чого очікують бізнесмени від 2019 року

  • Сприяння легальному мікро- і малому підприємництву. Попри те, що спрощеною системою оподаткування зловживають, її, на думку бізнесменів, необхідно зберегти, оскільки в усьому світі малий і середній бізнес є ключовим джерелом наповнення державного бюджету.
  • Бізнес закликає також терміново реформувати митницю, оскільки потоки контрабанди в Україну сьогодні закривають всі можливості для вітчизняних виробників конкурувати з імпортом на внутрішньому ринку.

В УРБ і СУП заявили, що будуть спілкуватися з усіма представниками передвиборних штабів кандидатів у президенти, а також з політичними силами, які братимуть участь у парламентських виборах.

Бізнес планує, що топ-10 їхніх пріоритетів кандидати у владу візьмуть в свої передвиборчі програми та реалізують в перший рік після перемоги на виборах.

Коментарі - 4

+
+4
AleksandrBank
AleksandrBank
8 лютого 2019, 11:52
#
«Бизнес призывает также срочно реформировать таможню, поскольку потоки контрабанды в Украину сегодня закрывают все возможности для отечественных производителей конкурировать с импортом на внутреннем рынке.» — ключевое.

2-е контролирующие органы.

Не менее важное указали демонополизация рынка тепло и энергопостапок. Нужна конкуренция.
+
0
Seven S
Seven S
8 лютого 2019, 20:21
#
Отечественным производителям больше всего мешают товары из Европы. Как нашим производителями зарабатывать деньги на других рынках, если они даже на локальном рынке не конкурентноспособны?
Другие страны защищают свои рынки, даже путём заградительных пошлин. А у нас же — добро пожаловать, итого — отечественные производители даже локальный рынок не способны захватить.
+
0
Bitcoin
Bitcoin
8 лютого 2019, 15:40
#
5.10
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
9 лютого 2019, 19:56
#
1.10
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися