Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 лютого 2019, 9:01

Мінфін очікує зниження ставок за українськими облігаціями

Міністерство фінансів очікує зниження ставок прибутковості по облігаціях внутрішньої державної позики. Про це повідомив в інтерв'ю УНІАН заступник міністра фінансів Василь Шкурак.

Міністерство фінансів очікує зниження ставок прибутковості по облігаціях внутрішньої державної позики.
Фото: ukrinform.ru

«Ми підтримуємо постійний діалог з первинними дилерами ОВДП і інвесторами, вивчаємо попит. Звичайно, ми спостерігаємо тенденцію до зниження ставок», — зазначив він.

За його словами, Національний банк уже зробив перші кроки в цьому напрямку, знизивши вартість своїх кредитів рефінансування до рівня облікової ставки, що оживило попит на ОВДП з боку банків.

Також Шкурак нагадав, що активізували попит на українські боргові папери і нерезиденти.

«Тенденція останніх аукціонів — покупка нерезидентами гривневих облігацій на еквівалент 100-150 мільйонів доларів. Це підігріває ринок і позитивно впливає на тенденцію до зниження ставок», — додав заступник міністра.

Коментуючи можливий тиск на валютний ринок в результаті виходу нерезидентів з українських ОВДП в майбутньому, Шкурак зазначив, що це питання Мінфін постійно обговорює з Національним банком і тримає на контролі.

Нагадаємо, нерезиденти з початку року наростили вкладення в українські державні облігації внутрішньої позики майже вдвічі, або на 5,448 мільярда гривень, — до 11,798 мільярда гривень.

Коментарі - 1

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
5 лютого 2019, 11:19
#
Это подогревает и очень сильно
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися