Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 січня 2019, 15:59

Івано-Франківськ впроваджує безконтактну систему оплати проїзду в муніципальному транспорті від Visa та Ощадбанку

31 січня 2019 року в Івано-Франківську Visa та Ощадбанк запустили систему оплати проїзду в міському наземному транспорті за допомогою безконтактних платіжних карток і NFC-пристроїв на мобільних терміналах.

Visa та Ощадбанк продовжують розвиток інноваційної платіжної інфраструктури для громадського транспорту в регіонах України. Завдяки спільному платіжному рішенню від партнерів відтепер і пасажири муніципального транспорту Івано-Франківська отримали змогу сплачувати за проїзд безконтактною платіжною карткою чи будь-яким NFC-пристроєм з функцією безконтактних платежів, зокрема смартфоном з Apple Pay чи G Pay.

Спочатку можливість оплачувати проїзд всіма безконтактними платіжними засобами будь-якого банку України та світу буде забезпечено на тролейбусах виробництва Graf&Stift, де мобільні термінали будуть розташовані біля водія. Найближчим часом термінали та стаціонарні валідатори з'являться в інших транспортних засобах КП «Електроавтотранс». Для здійснення оплати пасажирам достатньо торкнутися валідатора безконтактною платіжною карткою або NFC-пристроєм.

Крім підвищення комфорту пасажирів, спрощення обліку виручки, уможливлення планування маршрутів відповідно до потреб пасажирів, такий спосіб оплати також підвищує безпеку руху, адже водію не потрібно відволікатись на приймання готівки та видачу решти під час руху транспорту.

Віра Платонова, голова регіону СНД і Південно-Східної Європи, Visa: «Ми раді відзначити, що м. Івано-Франківськ демонструє свою відкритість до новітніх технологій та впевнено крокує шляхом впровадження концепції smart city. Наприкінці жовтня ми підписали із містом меморандум про партнерство, а вже сьогодні запускаємо проект. Це одне з найшвидших впроваджень подібних проектів в Україні. У цьому проекті роль Visa полягала в допомозі з розробкою програмного забезпечення та оновленні валідаторів для відкриття прийому на них платіжних карток. Я певна, що пасажири переконаються у безперечній перевазі користування безконтактними картками чи NFC пристроями з функцією платежів – це зручно, швидко і безпечно».

Андрій Пишний, голова правління Ощадбанку: «В активі транспортних cashless-рішень Ощадбанку дедалі більше міст. Це стійкий тренд, який ми створили спільно з нашими партнерами і плануємо поширювати. Сьогодні ми разом з Visa та місцевою владою запустили технологію безконтактної оплати проїзду в транспорті Івано-Франківська. Впевнений, завдяки цьому користування транспортом в одному з найкрасивіших міст України стане ще більш зручним і комфортним для мешканців і гостей та зміцнить туристичний потенціал Івано-Франківська».

Руслан Марцінків, міський голова м. Івано-Франківськ: «Ми раді, що завдяки спільній роботі наших партнерів, компанії Visa та нашого комунального підприємства ми розширюємо можливості безготівкової оплати у комунальних тролейбусах і автобусах. Наша мета не лише збільшувати частку комунального транспорту, закуповувати новий рухомий склад, але й впроваджувати сучасні технології оплати проїзду. Як ви знаєте, ми першими в Україні запровадили sms-квиток, а сьогодні ми одними з перших починаємо приймання безконтактної платіжної картки. Таким чином ми продовжуємо розвивати концепцію «Івано-Франківськ smart city» і до 1 червня 2019 року маємо на меті максимально перейти до впровадження «електронного квитка».

Віталій Голутяк, директор КП «Електроавтотранс»: «Однією з головних ідей впровадження «електронного квитка» є виведення з обігу в транспортних засобів готівки і зробити оплату проїзду в комунальному транспорті більш зручною для наших пасажирів. Тому ми крок за кроком впроваджуємо нові сервіси безготівкової оплати. Дуже дякую компанії Visa за сприяння у реалізації приймання безконтактних платіжних карт».

За підтримки міської влади Івано-Франківська для реалізації цього важливого інфраструктурного проекту, що спрощує оплату проїзду в міському транспорті для мешканців і гостей міста, зусилля об’єднали оператор системи КП «Електроавтотранс», компанія Visa, що забезпечила відповідну технічну готовність рішення, та Ощадбанк, який виступив еквайром проекту. Системним інтегратором та розробником програмного забезпечення проекту виступили ТОВ «Сімбол Транспорт» та ТОВ «Техноінфософт».

Платежі платіжною карткою в комунальному транспорті вже доступні в Житомирі, Тернополі та Чернігові.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися