Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 січня 2019, 8:22

«Нова Пошта» та Приватбанк порозумілися щодо комісій при оплаті кредитними картками

«Нова Пошта» і Приватбанк знайшли компроміс щодо сплати комісій при здійсненні клієнтами післяоплатних платежів кредитними картами. Про це «Мінфіну» повідомив директор компанії «Пост Фінанс», яка входить в групу компаній «Нова Пошта», Андрій Кривошапко.

За його словами, кредитні ліміти по картах Приватбанку, як і раніше, заблоковані. Якщо клієнт хоче провести платіж за рахунок кредитних коштів, його інформують про те, що банк спише з нього комісію.

«Ми домовилися, що Приватбанк дає клієнтові можливість вибрати — чи хоче він оплачувати платіж з кредитного ліміту чи ні. Якщо клієнт вирішує платити кредитними коштами, він телефонує в контакт-центр Приватбанку і повідомляє, що він хоче розблокувати кредитний ліміт. У цьому випадку банк бере з нього комісію», — пояснив Андрій Кривошапко.

Він не зміг сказати, яким чином це питання було вирішене з іншими банками, зокрема — monobank. «Про monobank не можу сказати, ми вели переговори тільки з Приватбанком», — уточнив глава «Пост Фінанс».

У грудні «Мінфін» опублікував статтю, в якій описав суть конфлікту між «Нова Пошта» і банками, в тому числі, найбільшим банком країни — Приватбанком. Фінансисти звинувачували «Нову пошту» в тому, що вона проводить клієнтські оплати карткою в POS-терміналах як переказ коштів між картами фізосіб. Через це власники карток несли додаткові витрати. Зокрема, при оплаті картою в рахунок кредитних коштів, Приватбанк стягував з них комісію 4%.

Подібні проблеми виникали тільки при здійсненні клиєнтами післяоплатних платежів на «Нова Пошта», яка для цього виду платежів використовує свою фінансову компанію «Пост Фінанс».

Щоб захистити клієнтів від непередбачених витрат, Приватбанк навіть ввів обмеження і почав блокувати платежі за рахунок кредитного ліміту, які проходять як P2P-переклади. Таким же чином вчинив і monobank.

Кредитки від топ-банків. Заказати онлайн 

Коментарі - 10

+
+108
DataProvider
DataProvider
30 січня 2019, 9:52
#
0 >>«Нова Пошта» и Приватбанк договорились относительно комиссий при оплате кредитными картами

1 >> По его словам, кредитные лимиты по картам Приватбанка по-прежнему заблокированы. Если клиент хочет провести платеж за счет кредитных средств, его информируют о том, что банк спишет с него комиссию.

По-моему 1^ значит как раз что они НЕ договорились. Все изменения только в том, что комиссия для клиента будет сюрпризом про оплате, а не при просмотре истории в банкинге.

+
+44
Qwerty1999
Qwerty1999
30 січня 2019, 9:58
#
И это называется — «договорились».
Пост Финанс как проводил через платёжные терминалы р2р-переводы, так и продолжает в том же духе.
И это касается не только наложенного платежа, но и за услугу доставки Пост Финанс тоже проводит р2р-перевод.
+
+15
AleksandrBank
AleksandrBank
30 січня 2019, 10:25
#
ИТОГ = Ничего стоящего для клиента они не договорились. Пока все запутано и не понятно.

Вкратце.
+
+38
agronoms
agronoms
30 січня 2019, 11:02
#
Не понятно с какого перепугу при оплате кредитной картой, да собственно любой это платеж P2P. Почему данные платежи не зачисляются на как на юридическое лицо. В данном случае это оптимизация или я чего то не понимаю?
+
+22
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
31 січня 2019, 14:04
#
ИМХО, чистой воды оптимизация. И еще за наш с Вами счет.
+
0
allexpl
allexpl
30 січня 2019, 11:27
#
Сейчас не знаю как, но я на Укрпочте около полугода назад рассчитался за доставку посылки кредитными средствами Приватовской картой. Сняло комиссию как за снятие в банкомате наличными кредитных средств. Это в гос. компании. Что из-за такой же комисии к коммерческой компании то прицепились?
+
+85
Dmitrich
Dmitrich
30 січня 2019, 21:10
#
Нацбанк должен запретить такие операции через терминалы. И фискалы должны проверить почему прямые платежи на карту идут при продаже товаров и услуг.
Договариваться здесь не о чем.
+
0
allexpl
allexpl
31 січня 2019, 14:04
#
Поддерживаю. Только пускай с оффшоров начнут.
+
0
Юрий Новокрещенов
Юрий Новокрещенов
31 січня 2019, 14:06
#
Странно, что еще не добрались. Или у ДФС с Новой почтой договорняк после громкого случая с обысками.
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
31 січня 2019, 14:14
#
Насирову виднее у кого и с кем у него договорняк…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися