Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 січня 2019, 11:53

5 онлайн-сервісів у допомогу приватним підприємцям

Перевірити дані ФОП в держреєстрах, оформити і подати звіт, проконтролювати податковий борг — все це можна зробити онлайн, через електронні сервіси.

Для багатьох приватних підприємців підготовка звітів для податкової — процес заплутаний та неприємний. Не всім відомо, коли і в якій формі подавати ці звіти, чи немає переплат або боргів, штрафних санкцій. Редакція AIN.UA зробила підбірку з 5 онлайн-сервісів, які допоможуть підприємцям розібратися з питаннями сплати податків.

Кабінет платника податків на сайті УКРІНФОРМ

Щоб залогінитися в онлайн-сервіс податкової, потрібно завантажити свій електронний цифровий підпис. Сервіс його зчитає і авторизує користувача. Тут є бланки податкової звітності і тут можна перевірити свої облікові дані. Цей сервіс також підходить для оформлення та подання звітності.

У кабінеті платника податків можна перевірити стан розрахунків підприємця з бюджетом — податкові переплати і борги. Інформація не завжди актуальна, але оновлюється. В меню сторінки зверху є розділи з посиланнями на держреєстри, які можуть знадобитися підприємцю, а також контакти районних центрів обслуговування платників податків.

Taxer.ua

Цей сервіс створено саме для потреб платників єдиного податку. Він працює згідно моделі freemium: базові функції доступні безкоштовно, за додаткові потрібно платити.

Безкоштовно можна формувати звітні документи і надсилати їх у ДФС, формувати платіжні документи для оплати податків та ЄСВ. Також тут зручно користуватися податковим календарем з повідомленнями про майбутні події — наприклад, якщо підходить термін здачі квартальної декларації або сплати податку, сервіс відправить повідомлення користувачу на електронну пошту. Є деякі бухгалтерські опції: облік контрагентів, електронний документообіг тощо.

У платній версії (450 грн / рік) підприємець може сплатити єдиний податок та ЄСВ картою онлайн. Звіти формуються автоматично на основі даних користувача, автоматично формується книга обліку доходів, доступний автоматичний розрахунок курсової різниці, зберігання сканів бухгалтерських документів і т.д.

Vkursi.pro

Цей сервіс буде корисним тим ФОПам, які хочуть перевірити дані про себе в держреєстрах: чи всі реквізити вказані правильно. Також тут можна безкоштовно дізнатися, чи запланована податкова перевірка даної фізособи-підприємця, і перевірити податковий борг.

На відміну від кабінету платника податків, тут не потрібно логінитися і згадувати пароль від ЕЦП, досить ввести свої ПІБ.

OpenDataBot

Це сервіс для моніторингу реєстраційних даних бізнесу та судових рішень, але ФОПам він також може стати у нагоді. По суті це чат-бот для Telegram, Viber і Facebook Messenger, за допомогою якого можна шукати дані з реєстрів про компанії, у тому числі — про ФОПи, їх реєстраційні дані, статус, податковий борг. Бот допоможе підписатися на моніторинг ФОПа — тобто коли в реєстрах будуть змінюватися дані по ньому, бот про це повідомить.

Тут можна шукати судові рішення за згадуванням назв компаній і фізосіб-підприємців. Це зручно, тому що пошук в державному онлайн-реєстрі судових рішень без знання номера справи, точної дати або назви суду досить складний.

Та ж команда, яка робила OpenDataBot, недавно запустила ще один сервіс пошуку по судових рішеннях під назвою «Бабуся». На відміну від OpenDataBot, цей сервіс використовує інший алгоритм: бот орієнтований на пошук по номеру справи, номеру компанії тощо, а «Бабуся» розпізнає складні запити з власним синтаксисом.

Сімейний бюджет

Це не сервіс, а інформаційний проект Любомира Остапіва, який раніше був фінансовим директором Coppertino, а тепер працює фінансовим консультантом. Але ми все ж включили його в добірку, оскільки Любомир часто робить огляди корисних підприємцям сервісів і радить, як ними користуватися. Проект в цілому про сімейні фінанси та планування, на його YouTube-каналі є відео для ФОПів, наприклад: як інвестувати з ФОП, що змінилося в «Приват24 для бізнесу», як змінити місце реєстрації ФОП на єдиному податку, про сервіси онлайн-бухгалтерії і т.д.

Читайте також: Де відкрити рахунок для ФОПа: обираємо банк з вигідним тарифним планом

Коментарі - 3

+
+30
Андрей Кул
Андрей Кул
28 січня 2019, 15:22
#
Все это имеет частичный функционал, что не очень удобно.
+
+11
Portmone.com Портмоне
Portmone.com Портмоне
28 січня 2019, 16:14
#
Корисно! А ось тут можна сплатити всі податки https://www.portmone.com.ua/r3/uk/terminal/social Грошові кошти відразу надходять на рахунок ДФС. Призначення платежу автоматично генерується з урахуванням всіх ;:
+
0
Alicez
Alicez
9 грудня 2021, 9:39
#
Как по мне, то Таксер полность отвечает моим потребностям. Я предприниматель на 3-й группе ЕН, думаю таких мно особенно в ИТ:)) С таксером мне бухгалтер не нужен да и стоит копейки. Из прикольного — можно получить консультации бесплатно.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися