Мінфін - Курси валют України

Встановити
25 січня 2019, 11:44

Кредитний реєстр НБУ зібрав дані про 80 тисяч позичальників

Станом на 1 січня 2019 року всі банки надають інформацію до Кредитного реєстру Нацбанку. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Станом на 1 січня 2019 року всі банки надають інформацію до Кредитного реєстру Нацбанку.
Фото: 112.ua

На сьогодні у Кредитному реєстрі наявна інформація про понад 80 тисяч позичальників – фізичних (53,2 тис.) та юридичних (27,2 тис.) осіб.

Що це означає

  • Нацбанк постійно контролює виконання банками вимог чинного законодавства, що регулює функціонування Кредитного реєстру, та перевіряє актуальність наданих даних.
  • Наповнення бази даних Кредитного реєстру підвищує ефективність оцінки банками кредитного ризику і таким чином сприяє отриманню добросовісними і сумлінними позичальниками кредитів від банків, що в кінцевому підсумку позитивно впливає на відновлення кредитування", — зазначила директор департаменту банківського нагляду НБУ Наталія Дегтярьова.

Нацбанк постійно вживає заходи, спрямовані на забезпечення своєчасної актуалізації технічних питань функціонування Кредитного реєстру. На сьогодні веб-сервіси, які використовуються у роботі з Кредитним реєстром, працюють у режимі 24/7.

Яку інформацію з реєстру використовують банки

  • Нагадаємо, з 1 вересня 2018 року банкам була надана можливість отримувати інформацію з Кредитного реєстру.
  • А з 1 січня 2019 року банки зобов’язані використовувати інформацію з Кредитного реєстру для оцінки ризиків кредитування.
  • Після визначення процедури використання отриманої із Кредитного реєстру інформації банки зможуть протестувати її застосування для оцінки кредитного ризику впродовж тестового періоду.

Коментарі - 1

+
0
correspondent
correspondent
25 січня 2019, 11:49
#
Умные люди кредиты не берут. Есть хорошая пословица: «Коготок увяз — всей птичке пропасть».
Или берут, если видят. что девальвация на носу, а этот товар будет через полгода стоить в 2-3 раза больше в пересчёте на баксы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися